The Bassets start weer op
Logo deteylinger.nl
Niels Kuhn weer ouderwets belangrijk voor The Bassets.
Niels Kuhn weer ouderwets belangrijk voor The Bassets. (Foto: pr.)
Sassenheim

The Bassets start weer op

  Sport

Sassenheim • Het lange wachten werd voor de rugbyers van The Bassets op zaterdag 3 april eindelijk beloond. Zij mochten na maanden stilzitten weer een rugbywedstrijd spelen. 

Door corona was de competitie vorig jaar oktober stilgelegd en moesten The Bassets weer wachten om te mogen sporten. Achter de schermen werd er door de Nederlandse rugbybond (NRB) aan een alternatief competitieprogramma gewerkt voor de tijd dat alles weer zou mogen. In samenwerking met de topclubs van Nederland waartoe The Bassets ook behoren werd besloten de nationale competitie in zijn geheel stop te zetten en werd er een ander soort competitie opgezet die de naam kreeg van “Spring competition 2021”. Daarin spelen twaalf teams om de officieuze landstitel. De spelers worden driemaal per week getest op corona door middel van goedgekeurde sneltests en deze worden door professionals op de beide trainingsavonden en de wedstrijddag uitgevoerd. Bij een negatieve uitslag mag een speler meedoen aan de training of wedstrijd. De kosten van al deze snel tests lopen gigantisch op, maar door sponsoring, vrijwillige bijdrage en een crowd funding actie kunnen The Bassets dit net aan financieren zodat zij gelukkig aan de competitie kunnen deelnemen.

Winst tegen The Dukes

De twaalf teams die dit alles wel kunnen bekostigen mochten zaterdag de kicksen weer aantrekken en eindelijk weer de strijd aangaan. The Bassets moest daarvoor wel naar Den Bosch om het op te nemen tegen The Dukes. Alle spelers waren nerveus en gespannen en dat was aan het spelbeeld goed te zien. Toch was het de Sassenheimse equipe die het beste van het spel had, zij wonnen dan ook deze match verdient met 5-21. Toch zat de winst niet in dit resultaat maar de grote winnaar waren alle spelers die naar maanden stilzitten eindelijk weer heerlijk konden rugbyen. Op zaterdag 10 april speelt The Bassets tegen buurman Diok uit Leiden. Deze wedstrijd is via een livestream te volgen, kijk daarvoor op www.bassets.nl

Meer berichten