Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Zwemmers ZVS tussen de bollenvelden

  Sport

Sassenheim • Wie afgelopen zondag een fietstour door de Bollenstreek maakte is vast en zeker een aantal fietsers van zwemvereniging Sassenheim tegengekomen. De leden konden namelijk meedoen aan een gezellige familie-puzzel-fietstocht. 

Alweer vier maanden kunnen de leden van de zwemvereniging niet zwemmen en waterpoloën. De zwembaden zijn nog niet vrijgegeven voor sporten met de vereniging. Ondertussen worden er voor de leden wel buitenveldtrainingen en online sportsessies georganiseerd. Maar nu werd het wel weer eens tijd voor een echt verenigingsevenement voor alle leden.

Quiz

Zondag 18 april konden de leden met familie starten aan een fietsroute van 20, 30 of 40 kilometer. Door de fietsknooppunten in de regio op creatieve wijze met elkaar te verbinden kon iedereen vlak bij huis beginnen en fietste wel iedereen langs dezelfde route die men op 2 punten kon uitbreiden. Zowel jong als ouder kon hierdoor meedoen aan dit fietsfestijn. Maar alleen een fietsroute was deze keer niet genoeg. Op alle knooppunten hingen quizvragen en zo werden de leden onderweg getest op hun kennis over de vereniging en het zwemmen en waterpolo in het algemeen. Men kon zo onderweg punten verdienen en bleef het uitdagend om van knooppunt naar knooppunt te fietsen.

100 deelnemers

Bij de twee pauzepunten in de route werden enthousiaste ervaringen verteld en kregen de fietsers een drankje voor onderweg. Het zonnetje maakte het allemaal nog leuker. Bijna 100 deelnemers deden mee aan dit evenement. Er waren zelfs enthousiaste waterpoloërs die in volledig waterpolo outfit mét cap de tandem hadden gepakt. Zij reden tegen de richting in om zo veel mogelijk deelnemers tegen te komen. “Echt leuk om weer eens het verenigingsleven te ervaren”, aldus één van de deelneemsters.

Prijzen

Aan het eind van de middag werden tijdens een onlineprijs uitreiking de prijzen verdeeld. Een prestatieprijs ging naar de 8-jarige Toby Blaauw die maar liefst 40 kilometer met zijn vader fietste. Sacha de Vries wist met haar familie de meeste vragen juist te beantwoorden.

Het was een gezellige fietsdag, maar ondanks dat de leden tussen de bloemen niet zijn af te remmen, blijven ze toch maar liever zwemmen. En gelukkig is er goed nieuws. Vanaf zaterdag 24 april wordt er getraind in het buitenbad van Hillegom en ze hopen daarna ook snel weer de Wasbeek in te duiken 

Meer berichten