Patricia Koot tijdens de opening van de WIJC skeelerbaan op 3 april.  Zij rijdt tussen haar zussen in, Rianne en Stefanie Koot.
Patricia Koot tijdens de opening van de WIJC skeelerbaan op 3 april. Zij rijdt tussen haar zussen in, Rianne en Stefanie Koot. Foto: pr./Arjen Vervoort

Patricia Koot pakt derde plaats in eerste landelijke skeelerwedstrijd

Sport Warmond

Warmond • Op 30 april en 1 mei werden in Heerenveen de eerste skeelerwedstrijden van dit seizoen verreden door deelnemers die daarvoor waren uitgenodigd. Patricia Koot, lid van de Warmondse IJs- en Skeelerclub en rijdend bij KNSB Talent Team Zuidwest, finishte als snelste juniore A achter twee dames senioren op de puntenkoers.

Op vrijdag werden de 1000m en de puntenkoers verreden en op zaterdag de 500m en een afvalkoers. Patricia Koot begon goed met een 8e plaats op de 1000 meter. De puntenkoers werd al snel geneutraliseerd door een valpartij. Daarna haalde Elsemieke van Maaren heel wat punten binnen voor ze met Beau Wagemaker uit het peloton ontsnapte. Patricia Koot was in de achtervolging gegaan en pakte op de finishlijn de laatste punten waardoor zij op de derde plaats eindigde, achter Van Maaren die eerste werd en Wagemaker die beslag legde op de tweede plaats.

Op zaterdag eindigde Patricia net naast het podium, een vierde plaats haalde ze op de 500 meter. De afvalkoers werd deels een strijd tussen KNSB Talent Team Noord en Talent Team Zuidwest. Patricia Koot eindigde als beste juniore A nu op de zevende plaats.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant