Logo deteylinger.nl
<p>Yves Vergeer en Iris Butter presenteren het nieuwe clubjack, achter staan vice-voorzitter Michiel Veenstra en voorzitter Philip van der Post. | Foto: pr./AV</p>

Yves Vergeer en Iris Butter presenteren het nieuwe clubjack, achter staan vice-voorzitter Michiel Veenstra en voorzitter Philip van der Post. | Foto: pr./AV

(Foto: pr./Arjen Vervoort)
Warmond

Nieuwe clubkleding voor schaatsers Trainingsgroep Bollenstreek

  Sport

Warmond • Yves Vergeer heeft vorige week de nieuwe clubkleding aan de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) gepresenteerd in het clubgebouw in de Warmondse Veerpolder. Vergeer, clublid en professioneel schaatser bij Team IKO, reikte het eerste schaatsjack uit aan clubgenote Iris Butter, de ontwerpster van de kleding.

De nieuwe kleding markeert de oprichting van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC. Naast WIJC-schaatsers en -skeeleraars hebben ook schaatsers van de inmiddels opgeheven Schaatstrainingsgroep Sassenheim en Kagermeer (STS-KGM) zich bij de Trainingsgroep Bollenstreek aangesloten. De nieuwe trainingsgroep begint deze weken aan het schaatsseizoen op de ijsbanen van Leiden en Haarlem.

Gerecyclede kleding

Met Into the Future van Yves Vergeer heeft de WIJC een partner gevonden die zich onderscheidt met gerecyclede kleding en een verantwoorde productiemethode. Fabrikanten produceren normaal gesproken lineair: producten worden geproduceerd, gebruikt door de consument en die gooit het tenslotte weg. Zo raken grondstoffen op. De startup Into The Future maakt zich sterk voor hergebruik en wil uiteindelijk helemaal circulair gaan produceren. Ze gebruiken gerecycled materiaal en ook de levering van de kleding gaat op een milieubewuste manier. De Warmondse IJs- en Skeelerclub is blij met deze samenwerking.

Clubrecords

Yves Vergeer snelde afgelopen weekend tijdens een trainingswedstrijd in Heerenveen ook nog naar een clubrecord op de 3000 meter bij de neosenioren. Met een tijd van 3.44.38 was Vergeer ruim negen seconden sneller dan het oude clubrecord dat Kees Heemskerk in 2016 in het Duitse Inzell reed. Het record van Vergeer is momenteel de vijfde tijd in de wereld. Alleen Patrick Roest, Marcel Bosker en de Noren Hallgeir Engebraten en Peder Kongshaug waren sneller.

Een week eerder reed Pien Hersman twee clubrecords bij de Junioren A. Tijdens een trainingswedstrijd voor KNSB- en Topteams kwam zij tot 40.34 op de 500 meter en 1.22.84 op de 1000 meter. Hiermee verbrak Hersman de oude records van Lenneke Heemskerk uit 2014. De nieuwe clubrecords zijn voor de eerstejaars Junior A, die schaatst bij het KNSB TalentTeam Noordwest, overigens geen persoonlijke records. Als Junior B was ze al sneller.

Meer berichten