Logo deteylinger.nl
Tijs Maas in de aanval.
Tijs Maas in de aanval. (Foto: pr./Ilona Zwaan)
Sassenheim

Waterpoloers ZVS starten competitie met grote overwinning

  Sport

Sassenheim • De waterpoloërs van Zwemvereniging Sassenheim trappen het seizoen op zaterdagavond 2 oktober af met een score van 17 – 6 tegen de Vennen. 

De wedstrijd begon moeizaam voor Sassenheim door een flinke fysieke pressing van de tegenpartij. Na een partje toonde het scorebord een stand van 1 – 2. Gelukkig wisten de heren zich snel te herpakken. “De thuisploeg bleef goed bewegen en de Vennen konden het hoge tempo steeds vaker niet bijbenen,” vertelt trainer en coach Geert Lambers. Dit resulteerde in maar liefst acht doelpunten op een rij voor Sassenheim.

De tegenpartij had veel moeite om gaten te vinden in zone, geleid door doelman Gerrit Versluijs. In het vervolg van de wedstrijd konden de heren rustig doorwisselen en wisten bijna alle mannen een doelpunt op hun naam te zetten. Tevreden kijkt heren 1 terug op een uitslag van 17 – 6. Deze aftrap belooft wat voor komend seizoen.

Vorig jaar kampioen

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de jonge ploeg van Geert Lambers het kampioenschap behaalde en mocht doorstromen naar de tweede klasse bond. Vorig jaar werd het seizoen al na twee wedstrijden zonder publiek stilgelegd door corona, dus de Sassemse heren zijn extra gebrand op een goed resultaat.

Meer berichten