Logo deteylinger.nl
Eva Hornsveld (l) wint zilver op het NK Judo.
Eva Hornsveld (l) wint zilver op het NK Judo. (Foto: pr.)
Regio

Zilver op NK judo voor Eva Hornsveld

  Sport

Voorhout/Noordwijkerhout •  Eva Hornsveld van Judoteam Bollenstreek heeft op het NK judo in het topsportcentrum Almere de zilveren medaille behaald in de categorie +78 kilogram. Tijdens de poulewedstrijden was alleen Merel Barkman te sterk.  

In de aanloop naar het toernooi waren er wat kleine probleempjes. Hornsveld: “Mijn enkel had tijdens een training een flinke tik gehad, dus de afgelopen weken was het continu tapen voor de training en koelen erna. Daarnaast waren de trainingen op Papendal ook erg vermoeiend dus we moesten wat aanpassen aan de trainingen zodat ik mij sterk en fit zou voelen op het NK”. Hoofdcoach Johan Zagers vult aan: “De afgelopen weken waren erg druk met allerlei grote toernooien, we moesten het programma van Eva er tussendoor vlechten. Dat ze op Papendal traint elke donderdag brengt risico’s mee in het aanlooptraject naar dit NK. Dit hebben we intern kunnen oplossen”.

Zondag was het dan zo ver. Hornsveld, woonachtig in Noordwijkerhout, gaf flink partij en wist haar eerste partij makkelijk te winnen. Een overname werd niet gezien als punt omdat Hornsveld buiten de mat de worp inzette. Bij een volgende actie wist Hornsveld haar tegenstander tegen de grond te werken en knap door te werken naar een armklem. 

Bij de wedstrijd om het goud moest Eva haar meerdere erkennen. Hornsveld: “Mijn tegenstander was een stuk zwaarder dan ik. De opdracht was dan ook om mijn hand die aan de revers zit zoveel mogelijk te strekken en te duwen”. Helaas was de tactiek te effectief en zette Hornsveld zichzelf in beweging en kreeg een worp tegen.

Zagers: “Het is geweldig wat Eva heeft geprestereerd. We zijn als Judo Team Bollenstreek én sportschool Kaizen heel erg trots op haar. Dit is goed voor het judo in de Bollenstreek!”.

Meer berichten