Logo deteylinger.nl
<p>Het 17-jarige schaatstalent uit Lisse, Pien Hersman.&nbsp;</p>

Het 17-jarige schaatstalent uit Lisse, Pien Hersman. 

(Foto: pr)

Pien Hersman eerste reserve op 500 m bij NK-afstanden in Thialf

  Sport

Regio • Pien Hersman uit Lisse, lid van trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse Ijs- en Skeelerclub, maakt aankomend weekend mogelijk haar debuut op de 500 meter tijdens het NK-afstanden in Thialf.

De pas eerstejaars A-juniore schaatste vorige week voor de eerste keer tussen de senioren tijdens de Holland Cup/IJsselcup in Deventer en werd verdienstelijk 16e op de 500 meter. Dit was goed voor een plek als eerste reserve tussen het sprintgeweld op het Daikin NK afstanden, waarvan de 500 meter zaterdag 30 oktober plaatsvindt in de ijstempel. 

De 17-jarige studente aan de Johan Cruijff Academy zegt: “Dit komt sneller dan verwacht. Het is een droom voor iedere schaatser om in een vol Thialf te mogen schaatsen, dus het zou superleuk zijn als ik mee mag doen. In ieder geval is het al mooi dat ik in het circuit zit en dat ik de trainingen tussen de toppers mee mag doen. Ik train nu voor het tweede jaar bij KNSB Talent Team Noordwest. Vorig jaar was een jaar met heel weinig wedstrijden en weinig meetmomenten, dus ik kijk er ontzettend naar uit om veel te racen dit jaar. Nu afwachten of iemand af gaat zeggen. In een Olympisch jaar is het niveau ontzettend hoog, dus als ik mag rijden, wordt het mijn doel om niet als laatste te eindigen.” 

Meer berichten