Logo deteylinger.nl
Foto: archief
Sassenheim

Waterpoloërs Sassenheim behalen overwinning op de Dolfijn

  Sport

Sassenheim • De waterpoloërs van Zwemvereniging Sassenheim behaalden zaterdag 6 november een knappe overwinning tegen de Dolfijn uit Amsterdam met 10-13.

De Sassemers begonnen vanuit de vertrouwde zone sterk aan de wedstrijd met snelle uitbraken. De ploeg stond na één periode al op een 2-3 voorsprong. De Amsterdammers hadden grote moeite met uitblinker Rens Geurds met vijf doelpunten en midvoor Rob Lambers met drie doelpunten. Ook de doelman van Sassenheim zat goed in de wedstrijd waardoor na drie periodes 6-11 op het scorebord stond. De Dolfijn probeerde in de vierde periode nog stevig te pressen, maar de heren van Sassenheim haalden de zege professioneel binnen.

Trainer en coach Geert Lambers was uitgelaten na afloop: “Dit is een geweldige overwinning van de jongens tegen een sterke tegenstander. Ondanks enkele afwezige spelers hebben we met een smalle selectie vechtlust getoond en de tactiek goed uitgevoerd.” Met tien punten uit vijf wedstrijden bezet de promovendus uit Sassenheim een tweede plek op de ranglijst. 

Op zondag 14 november spelen de waterpoloërs tegen de Watervlo uit De Meern, om 16.00 uur in de Wasbeek.

Meer berichten