Madelief Post, Myrthe Dekker en Anna Warmerdam.
Madelief Post, Myrthe Dekker en Anna Warmerdam. Foto: pr.

Medaille oogst voor Judo Team Bollenstreek

Sport Voorhout

Voorhout • De judoka’s van Team Bollenstreek hadden dit weekend een druk judo programma. Op zaterdag was er het Hunnebedtoernooi in Borger en op zondag werd er in Breda gejudood op het Open Bredase.

Myrthe Dekker en Angelot Roseboom wisten in Borger beiden de derde plaats te bemachtigen in een sterk deelnemersveld. Kick Janssen wist knap tweede te worden bij de jongens onder 15 jaar. Bram de Bruijn was oppermachtig in zijn klasse en wist zijn partijen allemaal met ippon te winnen.

Focus

Op zondag waren judoka’s van zowel de A-selectie als de B-selectie aanwezig op het Open Bredase. Coach Wijnand Marks: “Voor de B-selectie was dit het eerste grote toernooi en voor sommigen van de A-selectie was dit het tweede toernooi in het weekend. Dat kost heel veel energie. We hebben vooral in de warming-up aandacht besteed aan het pakkingsgevecht. De focus ligt op volgende week waarin we een belangrijk meetmoment hebben. Door te focussen op het pakkingsgevecht kunnen we een wedstrijd controleren. Doordat je dan geen onnodig risico neemt om te scoren, kun je jezelf ook niet onnodig blesseren met zo’n belangrijk toernooi in het vooruitzicht”.

Op het Open Bredase wist Anna Warmerdam zich te revancheren na vorige week. Zij werd knap derde. Myrthe Dekker wist na haar medaille op zaterdag ook zondag een medaille te pakken. Dit keer de zilveren medaille. Ook Madelief post mocht op dezelfde trede staan. Bij de jongens onder de 12 jaar mocht Onno Riezebos de bronzen plak laten omhangen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant