Logo deteylinger.nl
Sterre van Schaik in actie.
Sterre van Schaik in actie. (Foto: pr./Focus by Hanneke)
Teylingen

Teylings schaatssucces bij Residentie Cup

  Sport

Warmond • In Den Haag is Ward Dielissen als beste geeindigd tijden de Residentie Cup. Voor de Junioren B-categorie, waar de rijder van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub toe behoort, geldt de Residentie Cup als selectiewedstrijd voor het NK Allround en de wereldbeker voor junioren. De 16-jarige Dielissen was met een tijd van 37.76 seconde op de 500 meter het snelst, op de 1500 meter eindigde hij met 1.58.31 als vijfde wat uiteindelijk de eerste plek in de eindstand opleverde.

Bij de meisjes Junioren B werd Sterre van Schaik vijfde. Ook Van Schaik won de 500 meter in een tijd van 42.39, maar eindigde op de 1500 meter na 2.15.58 als tiende. Na de afstandoverwinning op de kortste afstand zakte ze dus in de eindstand naar een plek buiten het podium.

Patricia Koot zesde bij WK inlineskaten

In Colombia heeft Patricia Koot afgelopen week de beste uitslag van de Nederlandse ploeg behaald door als zesde te eindigen op de 1000 meter. De juniore van de Trainingsgroep Bollenstreek van der Warmondse IJs- en Skeelerclub plaatste zich via een razendsnelle halve finale voor de eindstrijd. Daarin waren de Colombiaanse vrouwen oppermachtig en moest de Sassenheimse genoegen nemen met de zesde plaats. Al met al het beste Nederlandse resultaat voor het gepassioneerde Colombiaanse publiek.

Bollenstreek-schaatsers verliezen oranje leiderstrui

Wat een wedstrijd had moeten worden waarin Mark van der Hulst en Lisa van der Geest van de Trainingsgroep Bollenstreek van der Warmondse IJs- en Skeelerclub trots hun oranje leiderspak in de landelijke Marathon Cup aan het thuispubliek showden werd door de nieuwe coronamaatregelen een wedstrijd voor lege tribunes. Daar hield de pech echter nog niet op. Van der Hulst kwam in de sprint van het peloton ten val, zakte af naar de vierde plaats in het klassement en verloor de leiderstrui. Iets wat Van der Geest ook overkwam. De in Leiden woonachtige Warmondse bleef wel op de been en finishte niet onverdienstelijk als zevende. Maar de leiding in het klassement moet ze voorlopig afstaan aan Ineke Dedden die derde werd. In de tussenstand staat Lisa van der Geest nu tweede op 4 punten van Dedden.

Meer berichten