Stan Geurds schiet op doel.
Stan Geurds schiet op doel. Foto: pr./Suzanne Kuijvenhoven

Waterpoloërs behalen ruime thuisoverwinning

Sport Sassenheim

Sassenheim • De Sassemse waterpoloërs wisten zondagmiddag Watervlo uit de Meern te verslaan met een score van maar liefst 19-9. 

Watervlo, al een paar jaar een degelijke middenmoter in de tweede klasse, kon het hoge tempo van de thuisclub in de beginfase nog enigszins bijhouden. Na een stand van 5-3 na één periode liepen de Sassemers door middel van snelle counters uit naar een 11-3 tussenstand. Watervlo probeerde zijn ijzersterke midvoor in stelling te krijgen, maar de zoneverdediging van de thuisploeg gaf bijna niets weg.

Doelman scoort

In de tweede helft van de wedstrijd speelde de ploeg de wedstrijd geconcentreerd uit. Hoogtepunt was het doelpunt van doelman Gerrit Versluijs die met nog één seconde te spelen de 19-9 op het scorebord schoot. Coach en trainer Geert Lambers was dik tevreden na afloop: “Weer een goede teamprestatie. De heren hebben zeer goed verdedigd, kozen voorin de juiste momenten en benutten de kansen uitstekend. Ik heb genoten. Jammer dat er geen publiek bij kon zijn.” Met dertien punten uit zes wedstrijden staat de ploeg op een voorlopige tweede plaats in de tweede klasse bond. 

Uit de krant