Afbeelding
Foto: pr.

Clubrecord voor Bollenstreekrijder Dielissen, Vergeer wint Eindhoven Trofee

Sport Voorhout Warmond

Regio • Op zaterdagavond 20 november reed Ward Dielissen, lid van Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub, een nieuw clubrecord op de 500 meter. In een tijd van 37.28 ging de Junior-B rijder naar de finish in Thialf in Heerenveen.

Door de coronaregels mocht er helaas geen publiek aanwezig zijn, maar het enthousiasme van de jeugd om in de ‘schaatstempel’ te mogen rijden was er gelukkig niet minder om. Zo goed als alle rijders zetten een nieuw persoonlijk record. Bollenstreek-trainer René Vergeer: “Na de plotselinge baansluiting in Utrecht was deze wedstrijd ook voor de Haarlemse baanselectie dit weekend een mooie gelegenheid. En door die samenloop van omstandigheden reden we nu als club met alle jeugd samen, dat maakte het een erg leuke wedstrijd.”

Vergeer wint in Eindhoven

Afgelopen weekend heeft Yves Vergeer, lid van Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub en rijdend voor het commerciële Team IKO, de Eindhoven Trofee gewonnen. Deze klassieker voor meerkampspecialisten wordt verreden over een 500 en 5000 meter op zaterdag en een 1500 en afsluitende 3000 meter op zondag. Vergeer werd op de zaterdag tweede op beide afstanden maar leidde na de eerste dag wel het tussenklassement. Die leiding verstevigde hij zondag door de 1500 meter te winnen en gaf het op de afsluitende 3000 meter met een tweede plaats niet meer weg. Met zijn overwinning zette de Voorhouter zijn naam tussen een lange lijst met grote namen die de Eindhoven Trofee sinds 1976 gewonnen hebben.

Uit de krant