Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy
Warmond

Baan- en clubrecords voor schaatsers Trainingsgroep Bollenstreek

  Sport

Warmond • Afgelopen weekend hebben verschillende schaatsers van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub records gereden. 

Tijdens de Rabo Holland Cup in Alkmaar verbeterde Yves Vergeer het baanrecord voor neo-senioren op de 1500 meter. Op de schaatsmijl reed de Voorhouter, die uitkomt voor het commerciële schaatsteam IKO, met 1:50.89 sneller dan het bijna 10 jaar oude baanrecord van Frank Hermans. Met zijn derde plaats net achter senioren Gijs Esders en Koen Verweij blijft Vergeer nog in de race voor een plaats op het olympisch kwalificatietoernooi. Na een derde plaats op de 5000 meter geldt dat ook voor die afstand.

Tijdens dezelfde Rabo Holland Cup kwamen ook Pien Hersman en Marije van der Spek in actie. Hersman eindigde op de 500 meter als 18e. Van der Spek werd op de 1500 meter 27e.

Clubrecords voor Patricia Koot en Ward Dielissen

Tijdens een trainingswedstrijd voor topteams hebben Patricia Koot en Ward Dielissen clubrecords van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub verbroken. Koot kwam in haar eerste wedstrijd terug op het ijs na haar deelname aan het WK inlineskaten in Colombia tot 2:09.93 op de 1500 meter. Daarmee verbrak de Sassenheimse het oude record van Lenneke Heemskerk uit 2012. Dielissen kwam op de 500 meter tot 37.14 en schaafde daarmee 14 honderdsten van zijn eigen clubrecord dat hij vorige maand in Heerenveen reed.

Meer berichten