Zuur verlies voor Ter Leede Vrouwen

Sassenheim • Op sportpark Roodemolen speelde Ter Leede afgelopen zaterdag tegen de angstgegner DTS ’35 Ede. De laatste vijf seizoen werd door de rood gelen geen enkel punt gehaald tegen deze tegenstander en hier kon geen verandering in gebracht worden. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Metzler stond er een 0-4 uitslag op het scorebord.

Ter Leede begon de wedstrijd bijzonder goed. Het eerste kwartier met combinatie voetbal de aanval gezocht en DTS moest zich beperken tot verdedigen. Via Justine Jansen en Nina de Letter kreeg Ter Leede kansen om de score te openen. Het ontbrak in deze fase aan geluk bij Ter Leede. Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en de geroutineerde ploeg uit Ede loerde op kansen. Na 40 minuten werd een lange pass door gelegenheids linksachter van Ter Leede Julie van der Berg verkeerd ingeschat en hierdoor kon de spits van de gasten vrij doorlopen en was Wendel van Riemsdijk kansloos (0-1).

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Ter Leede probeerde de achterstand goed te maken, DTS bleef loeren op fouten die zeker gemaakt werden bij Ter Leede. Er ontstonden weinig echte kansen en het spel werd vooral uitgevochten op het middenveld. Na 65 minuten gaf Ter Leede binnen 1 minuut de wedstrijd volledig uit handen. Eerst beoordeelde Van Riemsdijk een door de wind gedragen voorzet verkeerd waardoor deze via haar handen en de paal weer terugviel voor het doel en een speelster van DTS vrij kon inschieten. Direct vanuit de aftrap verspeelde Ter Leede de bal in de opbouw en gaf de voorwaartsen van DTS wederom een niet te missen kans. 0-3. Hierna was de wedstrijd gespeeld en de laatste treffer van DTS was er een voor de statistieken. Een onnodig ruime nederlaag voor Ter Leede.