Logo deteylinger.nl
Foto: CC0/Pixabay
Sassenheim

Nederlaag waterpoloërs ZVS tegen Katwijk

  Sport

Sassenheim • De heren van het eerste waterpoloteam van Zwemvereniging Sassenheim kon in de derby tegen titelkandidaat Katwijk niet voor een verrassing zorgen. De wedstrijd eindigde met een score van 13-7. 

De pas gepromoveerde ploeg uit Sassenheim kon de nummer 1 van de ranglijst in de eerste twee perioden goed partij bieden. In de eerste periode lieten de Sassemse schutters wat kansen liggen en liep Katwijk uit naar een 3-1 voorsprong. De jonge heren rechtte in de twee periode hun rug. Ze kwamen langszij, maar kregen toch weer een paar doelpunten om de oren waardoor het halverwege de wedstrijd 6-4 stond. In de tweede helft moesten de schoten van steeds verder komen, vloeiden de krachten weg en kon Katwijk uitlopen tot de 13-7 eindstand.

Ondanks de nederlaag was coach Geert Lambers na afloop realistisch: “Het probleem lag net als in de eerste wedstrijd tegen het ervaren Katwijk aan het feit dat de tegenstander de counter van mijn op snelheid spelende ploeg kon opvangen. Daardoor werd het weer een fysieke wedstrijd. We zetten daarin stappen, maar zij zijn daarmee sterker dan wij. Daar werken we aan en het gaat steeds beter.”

Meer berichten