Afbeelding
Foto: pr./CC0

Gelijkspel voor slordig spelende Ter Leede Vrouwen

Sport Sassenheim

Sassenheim • De Ter Leede Vrouwen zijn er zaterdag niet in geslaagd om 3 punten mee te nemen tegen het laag geklasseerde RVVH uit Ridderkerk. De gastvrouwen maken een moeilijk seizoen door en hebben slechts 7 punten bij elkaar weten te spelen.

Vanaf het beginsignaal pakte Ter Leede het initiatief. Met goede combinaties werd RVVH teruggedrongen en verschenen Romy van Beelen en Nina de Letter in kansrijke posities voor de keepster. Met enig fortuin kon deze haar domein schoonhouden. Nadat het openingsoffensief was gaan liggen werd het spel van Ter Leede onnauwkeurig. Veel passes komen niet aan en in de opbouw wordt te vaak de bal verloren waardoor RVVH de kans krijgt in de wedstrijd te komen. Na 28 minuten is een te korte inspeelbal de kans voor RVVH om de score te openen. Vivian Verheijen, uitblinkster aan Ridderkerkse zijde, kan zonder problemen de 1-0 voorsprong op het bord zetten. Deze tegenvaller voor Ter Leede wijzigt niets in het spel van de bezoeksters. Het blijft inspiratieloos en RVVH kan zonder veel problemen deze score de kleedkamer mee in nemen.

De tweede helft is een kopie van de eerste. De rood gelen beginnen sterk maar ook nu zijn de kansen niet besteed aan de voorwaartsen. RVVH neemt zelfs een 2-0 voorsprong als een gekraakt schot via Noelle van Opdam over keepster Wendel van Riemsdijk heen gaat. Hiervan rechten de vrouwen uit Sassenheim de rug en moet RVVH zich beperken tot verdedigen, de counters, vaak via Vivian Verheijen blijven wel gevaarlijk. RVVH bezwijkt onder de druk en via Romy van Beelen en Julie Hendriks komen de ploegen weer in evenwicht. Ter Leede krijgt nog een paar grote kansen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Maar ook nu ontbreekt de echte overtuiging in de afwerking. Ter Leede verliest in deze wedstrijd twee onnodige punten.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant