Afbeelding
Foto: CC0/Pixabay

Overwinning waterpoloërs ZVS bij de Meern

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste heren waterpoloteam van Zwemvereniging Sassenheim heeft zaterdagavond in de Meern bij de uitwedstrijd tegen Watervlo met 9-11 gewonnen.

Watervlo, nummer zes op de ranglijst, is in eigen bad een moeilijk te bespelen tegenstander. De jonge Sassemers begonnen met een flexibele zone aan de wedstrijd, omdat de uitstekende midvoor van Watervlo geen enkele ruimte geboden mocht worden. De heren kregen een felle verdediging tegenover zich zodat er flink geknokt moest worden om tot kansen te komen. De wedstrijd ging gelijk op en na twee periodes was er met een stand 4-5 weinig licht tussen de ploegen.

Sassenheim liep in de derde periode uit naar een score van 4-7, maar de ploeg uit de Meern knokte zich terug naar 6-7. Uiteindelijk stond het na drie periodes 6-9 voor de ploeg uit Sassenheim. Watervlo zette nog een keer aan maar de 8-11 van Tijs Maas uit een manmeer bracht de beslissing. Coach Lambers was trots na afloop: “Het is knap van de jongens, die zeer gedisciplineerd gespeeld hebben, de hele wedstrijd hebben volgehouden. Topteams hebben hier verloren en wij pakken drie punten door een goede organisatie en een uitstekend keepende Gerrit Versluijs.”

Het gepromoveerde Sassenheim staat stevig op de vierde plaats in de tweede divisie. De derde plaats op de eindranglijst is nog mogelijk.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant