Logo deteylinger.nl
Martin van Eeuwijk aan de bal tegen Roodenburg.
Martin van Eeuwijk aan de bal tegen Roodenburg. (Foto: pr.)
Sassenheim

Teylingen walst over Roodenburg heen

  Sport

Sassenheim • Het duurde wel even voordat het verzet gebroken was. Toen Teylingen het net eenmaal vond, was er echter geen houden meer aan voor Roodenburg. De nummer twee, maar qua verliespunten de hoogst genoteerde op de ranglijst, won uiteindelijk met 6-0 van de Leidenaren.

Wesley Ritzen was op dreef bij de thuisploeg en prikte twee keer raak. “Het ging wel lekker, ja. Ik speelde vanaf links en kon veel naar binnen trekken. We speelden enige tijd niet goed, maar hadden wel veel meer dreiging. Martin van Eeuwijk is natuurlijk een heerlijk aanspeelpunt voor ons en daar maakten we gretig gebruik van. Toch stond het lang 0-0 en het was wachten tot de ban gebroken ging worden. Uiteindelijk maakten we er twee voor de pauze en daarmee was hun verzet wel bijna weg. Na de 3-0 verdween echter alle geloof bij hen en konden we nog aan ons doelsaldo werken.”

De aanvaller scoorde enigszins op dezelfde wijze tegen de formatie uit Leiden-Noord. Eerst met een lobje over de keeper en bij zijn tweede doelpunt werd hij weer weggestuurd om oog in oog te komen met de goalie en raak te mikken. “Voor een aanvaller altijd lekker om te scoren en eerlijk gezegd walsten we ook over ze heen na de rust. We waren blij dat we weer konden spelen, want onze vorige pot tegen Koudekerk ging niet door. Dat hoorden we vlak voor de training op donderdagavond en daar baal je als speler van. Dat was een belangrijke ontmoeting. Nu gaan we daar dinsdag heen en we willen de situatie uiteraard in eigen hand houden. Of het duel cruciaal is weet ik niet, maar bij winst houden we de regie en willen we door naar de titel. Koudekerk is wel een stugge ploeg. Dat hebben we in onze thuiswedstrijd gemerkt. Wanneer we ons eigen spel kunnen spelen, heb ik wel veel vertrouwen in de goede afloop.”

Teylingen, dat uitkwam zonder de Van der Vlugt-broers, beschikt over een brede selectie en gaat vol voor de prijzen zoals te verwachten viel. Ritzen: “Wanneer er spelers niet mee kunnen doen, worden zij prima vervangen. Wij vallen niet snel ver terug en daar ligt zeker een kracht van ons. De groep is ook scherp en fit. Ik zit hier goed op mijn plek. Wel heb ik in de A-jeugd een uitstapje gemaakt naar Ter Leede, maar dit is toch wel mijn club. Het zou geweldig zijn als we naar de derde klasse kunnen doorstomen. Daar zouden ons ook interessante streekwedstrijden wachten. Tevens komen we dan meer tegen voetballende ploegen te spelen. Dat ligt ons wel beter, denk ik zo.”

Sabir Serraj van Roodenburg was realistisch na afloop. “We hadden ons oprecht verheugd op deze pot. Roodenburg wil voetballen en dat geldt zeker ook voor Teylingen. Dat levert meestal leuke potjes op. We wilden onze huid ook zeker duur verkopen, maar we misten teveel basisspelers vanwege blessures. Dan weet je dat de opgave nóg lastiger wordt. Wel hielden we best lang stand door compact te spelen. Enkel wil je zelf ook aan voetballen toekomen, maar we misten vooral onze Mo Maatoug. Hij is de meest creatieve speler en nu konden we in dat opzicht te weinig beginnen.”

Vervolgend: ,,Het is jammer dat de scheidsrechter het aan de stok kreeg met onze grensrechter. In mijn optiek vlagde hij wel eerlijk. Helaas moest hij vervangen worden en in die fase van wanorde scoorden zij twee keer. Natuurlijk hebben we nog getracht het tij te keren, maar met maar 1 wissel weet je ook dat er geen rek meer in de ploeg zit bij 3-0. Van Teylingen kunnen en mogen we verliezen, hoewel we hen thuis goed tegenstand hebben geboden destijds. Dat zat er nu, vooral na rust, niet meer in.”

Meer berichten