Logo deteylinger.nl
Foto: CC0/Pixabay
Sassenheim

Zwaarbevochten thuiszege waterpoloërs ZVS

  Sport

Sassenheim • Een mooie overwinning dit weekend in zwembad de Wasbeek: het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim won de thuiswedstrijd tegen Njord Veldhoven met 6-5.

De thuisploeg moest vier periodes enorm hard werken, want de doelpunten waren duur zaterdagavond. De doelman van Njord, Frank Aarts, zat vroeger onder andere bij de selectie van Jong Oranje en hij was net als in de uitwedstrijd een grote sta-in-de-weg voor de Sassemse schutters. Doordat de zoneverdediging van Sassenheim ook weer goed werkte, werd het een stevige zwempartij waarin de heren zeer goed begonnen en al snel een 3-0 voorsprong namen. Njord leek geklopt, maar de afstandsschoten van de thuisploeg waren steeds een prooi voor Aarts waardoor Njord langszij kon komen. Hierdoor stond het aan het eind van de derde periode 4-5.

In de spannende slotfase hield de jonge thuisploeg, aangemoedigd door een volle tribune, het hoofd koel. Njord wist de weer goed keepende Gerrit Versluijs niet meer te passeren. Na de gelijkmaker van Rob Lambers uit een man-meer-situatie kwam de winnende treffer van Robin van der Voort die met een geplaatste boogbal de keeper van Njord het nakijken gaf. Doelman Versluijs zegt over de wedstrijd: “Ik ben blij dat ik mijn team op een positieve manier kan ondersteunen en dragen in de wedstrijd. Het team is gegroeid en dat zie je ook terug in de volwassen verdediging. Door het vertrouwen kan ik ook boven mijzelf uit stijgen.”

Met 33 punten uit 16 duels staat het gepromoveerde Sassenheim op de derde plaats in de tweede divisie.

Meer berichten