Afbeelding

Foreholte bindt Altior aan zegekar

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte greep de laatste strohalm om nog iets van het seizoen te maken. In een onderhoudende en spannende wedstrijd werd Altior uit Langeraar aan de Voorhoutse zegekar gebonden.

Foreholte pakte het initiatief na het beginsignaal van scheidsrechter Rampersad. Rick Brabander zag dat zijn inzet door keeper Sassen uit de bovenhoek kon worden gehaald. Sten Admiraal zette zijn soloactie te ver door. Het lag in de lijn van de wedstrijd dat de thuisclub de voorsprong zou nemen, hetgeen geschiedde: Brabander vond vanaf de achterlijn de inkomende Admiraal die dit keer Jeroen Sassen kansloos liet (1-0). Lang kon Foreholte zich niet koesteren in deze tussenstand, want 5 minuten later kopte Ed van der Weijden de voorzet vanaf links in het Voorhoutse doel (1-1). In het vervolg van de eerste helft zochten beide ploegen de aanval, maar waren het beide keepers die de gelijke stand overeind hielden. De wedstrijd golfde op en neer, de inzet was groot.

Na rust ging de wedstrijd in hoog tempo door. Foreholte zocht de voorsprong, maar moest op de hoede zijn voor de tegenstoten van Altior. Middenvelder Pim Spreeuw leek te scoren via de onderkant van de lat en keeper Sassen, maar deze laatste graaide de bal voor de doellijn naar zich toe. In de 62e minuut zette Admiraal goed door in de Altior-verdediging. De afvallende bal viel vrij voor Olle Roffelsen, die de bal diagonaal via de binnenkant van de paal binnenschoot (2-1).

Foreholte probeerde de voorsprong wel te vergroten, maar moest enorm alert blijven op de tegenstoten van Altior. Zo was het Tom van der Weijden die zijn afstandsschot, buiten bereik van keeper Guijt, op de lat uiteen zag spatten. Na zo’n 95 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan een intens voetbalgevecht en werden, zoals dat hoort, de handen geschud.