Logo deteylinger.nl
Foto: CC0/iStock
Voorhout

Foreholte verslaat Hercules

  Sport

Voorhout • Het zat de dames van HV Foreholte de afgelopen weken niet mee. Ondanks de stijgende lijn van samenwerking in de dekking en creëren van kansen, lukte het niet om de volle winst binnen te slepen. Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de eerste divisie, Hercules, op de agenda. Zij hebben het zwaar dit jaar met een kleine selectie. Vandaag kon HV Foreholte hard aan het werk gaan om de punten daadwerkelijk in Voorhout te houden. Na een weekend rust was de selectie opgeladen en fit om te spelen. 

Voor de jeugd van HV Foreholte was er een vragenuurtje georganiseerd en zij waren vervolgens ook in Sporthal de Tulp aanwezig om Dames 1 aan te moedigen. De selectie was extra gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten.

Aanvankelijk liep de thuisploeg uit naar 5-1, maar in het eerste kwartier werden ook kansen weggegeven. De aanval liep niet en mede door onoplettendheid kon Hercules vier keer achter elkaar scoren en was het weer gelijk: 5-5. Een time-out moest er aan te pas komen dat bracht de scherpte terug in het team. Vervolgens was het even eenrichtingsverkeer. De schoten van Hercules werden tegengehouden door het blok en de keepster of gingen naast. HV Foreholte wist in deze periode wel het net te vinden, waarbij de laatste vier doelpunten van de eerste helft gescoord uit een snelle tegenaanval. Ruststand: 18-9. 

De dekking werd omgezet van 6-0 naar 5-1 en daar had Hercules nog meer moeite mee. Het tempo was lastig om vast te houden, want de snelle aanvallen van HV Foreholte werden opgevolgd door lange aanvallen van Hercules, waarbij het soms lastig was de dekking geconcentreerd te houden. Toch lukte het HV Foreholte om steeds verder uit te lopen. De fouten gemaakt door Hercules werden afgestraft met snelle tegenaanvallen en doordat er ruimte werd gemaakt op de cirkel. Foreholte was duidelijk de betere ploeg en iedereen kon scoren met Noëlle Vos als topscorer: zij scoorden 14 keer. Daarmee was de jeugd getuige van een klinkende overwinning van Foreholte met een eindstand van 39-19.

Meer berichten