Moeilijke, maar terechte, overwinning Ter Leede

Sassenheim • Op een zonnig sportpark Roodemolen was SSS uit Klaaswaal de tegenstander. SSS speelt voor haar laatste kansen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen en kwam tot de tanden gewapend naar Sassenheim.

Ter Leede pakte gelijk het iniatief en drong de tegenstander terug. De keepster van SSS moest in de eerste 8 minuten al drie keer handelend optreden en Ter Leede had in deze fase via Romy van Beelen op voorsprong moeten komen. Geheel tegen de verhoudingen viel de eerste treffer aan de andere kant. Bij de eerste corner van SSS werd de bal hoog ingebracht en de aanvoerster van de gasten torende hoog boven iedereen uit en kopte bijzonder fraai raak. (0-1) Ter Leede raakte niet in paniek en bleef de bovenliggende partij. Nog voor de rust kon de schade volledig hersteld worden. Eerst was het Nina de Letter de aan het eind stond van en goede aanval. De bal leek een prooi te worden voor de sluitpost van SSS maar De Letter was een fractie eerder bij de bal en kon afronden. Kort daarna kon Sarissa van der Meer de bal voor de tweede maal in het vijandige doel deponeren. De ruststand was 2-1.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, Ter Leede bleef met een surplus aan kwaliteiten SSS terugdringen. Echter was het na een half uur spelen wederom een eigen slordigheid die de gelijkmaker inluidde. In de opbouw centraal op het middenveld werd balverlies geleden en de SSS aanval kon direct op doel schieten. Sluitpost Wendel van Riemsdijk stond nog ver voor haar doel en gedragen door de wind zeilde de bal over haar heen 2-2. Ook nu werd de draad weer direct opgepakt door Ter Leede en vijf minuten later werd Romy van Beelen vlak onder de ogen de arbiter gehaakt zodat de bal op de stip terecht kwam. Noelle Opdam zette Ter Leede weer op de voorsprong. SSS rechtte hierna de rug en kon een aantal kansen creëren. De grootste ging via de binnenkant van de paal uit het doel. In de 85 minuut kon Romy van Beelen een goede wedstrijd bekronen met fraai doelpunt. Oog in oog met de sluitpost uit Klaaswaal faalde zij niet en bepaalde de eindstand op 4-2.