Foreholte eindelijk een keer sterker dan DIOS

Sport Voorhout

Voorhout • Voor het eerst in lange tijd behaalde Foreholte een positief resultaat tegen DIOS, de ploeg uit Nieuw Vennep. Vier maal was er in de afgelopen jaren verloren van de geelblauwe formatie. Dit keer was er eindelijk sprake van een zwaar bevochten overwinning.

De Voorhouters vochten voor hun laatste kans om nog iets van dit seizoen te maken en met deze overwinning hielden ze zichzelf in de race voor een (afvallende) periodetitel. In de eerste twintig minuten was het alleen de thuisploeg die aanspraak maakte op de voorsprong. DIOS oogde slordig en onzeker in het spel. Voorhouters Sam Lemmers en Rick Brabander kregen halve kansen, maar waren niet echt trefzeker. In de 22e minuut loste Olle Roffelsen een vliegend schot. Keeper Klinkenberg keerde de inzet. Drie minuten later was de goalie kansloos toen een laag schot van Sten Admiraal door een DIOS-verdediger van richting werd veranderd (1-0). Na de Voorhoutse voorsprong kroop DIOS eindelijk uit de schulp. Vincent Noordam toonde zijn klasse en verdediger Boyd van Steijn zou de hele middag verder z’n handen vol hebben. Voor rust was het nog Ralph Noordam die vanuit kansrijke positie te zacht inschoot.

Na rust was de wedstrijd in evenwicht. Vincent Noordam nam de dieptepass prachtig aan, maar werd uiteindelijk gestuit door keeper Guijt die de bal van de Vennepse voeten plukte. DIOS drong aan en de gelijkmaker hing in de lucht. Trainer Bloemheuvel voorzag het gevaar, wisselde de geblesseerde Van Steijn voor de goed invallende Jimmy Voorn en coachte nadrukkelijk en luidkeels langs de lijn. Toch was er geen houden aan en kopte spits Ralph Noordam prachtig binnen (1-1). Onmiddellijk haalde DIOS de bal uit het net: hier viel meer te halen! De wedstrijd leek te kantelen. Stan Spies werd in de wedstrijd gewisseld voor Sten Admiraal en juist hij ‘leverde’ vrijwel onmiddellijk. De linkerspits verwaarloosde nog zijn eerste balcontact, maar schoot zijn tweede bal vanaf de rechterkant meedogenloos diagonaal achter keeper Klinkenberg (2-1). Opnieuw kantelde de wedstrijd, maar nu naar de Voorhoutse kant. Zeker toen 5 minuten later Foreholte bij een soort van rugby-aanval vanaf de linkerkant uiteindelijk via Sam Lemmers Lars Berg vrijspeelde die middels zijn schot de Voorhoutse voorsprong veilig leek te stellen (3-1).

Nog was de wedstrijd niet gespeeld. DIOS weigerde de witte vlag te hijsen en toog ten aanval. Maar liefst 11 hoekschoppen daalden gevaarlijk in het Voorhoutse strafschopgebied. Jimmy Voorn moest de bal nog een keer van de lijn halen, maar na 94 minuten vond de stoïcijns leidende scheidsrechter Uijttewaal dat het genoeg geweest was.