Logo deteylinger.nl
Foto: CC0/Pixabay
Sassenheim

Knappe prestatie waterpoloërs ZVS tegen directe concurrent

  Sport

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim behaalde zaterdag 30 april een overwinning met 9-5 tegen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen, een directe concurrent om de derde plaats in het klassement. 

Het was al een geweldig seizoen voor het gepromoveerde waterpoloteam, maar met deze wedstrijd is er een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. De Vlissingers stonden dit seizoen lang op de eerste plaats van de ranglijst in de tweede divisie, maar twee nederlagen tegen Katwijk en het verlies van deze wedstrijd halen een streep door hun promotiekansen.

De Sassemers begonnen behoedzaam aan de wedstrijd middels een zone waar De Zeeuwse Kust moeilijk gaten in kon schieten. Het vizier van de thuisschutters stond helaas ook niet altijd op scherp, waardoor het halverwege de wedstrijd slechts 3-2 in het voordeel van Sassenheim stond. In de derde periode kwam er meer ruimte, maar doelpunten bleven schaars. De heren begonnen de laatste periode met een score van 4-4.

De thuisploeg bleef onder leiding van de uitstekend keepende Gerrit Versluijs gedisciplineerd verdedigen, terwijl de vermoeide Zeeuwen fouten gingen maken. De heren van ZVS sloegen onmiddellijk toe en denderden voor een uitgelaten tribune naar een 9-5 eindstand. Coach Geert Lambers was opgetogen na afloop: “Dit is echt een stap voor de ploeg. We deden tegen de topploegen goed mee, maar je moet ooit een keer zo’n wedstrijd winnen. Dit was een echte teamprestatie, geweldig verdedigd. Ze bleven knokken tot aan het einde. Goed voor het zelfvertrouwen met oog op volgend seizoen.”

Meer berichten