Twee teams en meerdere leden van Inspiration Voorhout deden aan de wedstrijden mee en met succes. |
Twee teams en meerdere leden van Inspiration Voorhout deden aan de wedstrijden mee en met succes. |

Twirlers Inspiration Nederlands kampioen

Sport

Afgelopen weekend werden in het Topsportcentrum in Almere de Nederlandse Kampioenschappen twirlen gehouden. Twee teams en meerdere leden van Inspiration Voorhout deden aan de wedstrijden mee en met succes.

Twirlen is een relatief nieuwe sport waarbij gedanst wordt en met een stok, de baton, diverse oefeningen worden uitgevoerd. Dat de dames van Inspiration meedoen aan de Nederlandse en zelfs internationale top, is de afgelopen jaren al gebleken. En ook nu werden diverse titels en mooie medailles op verschillende onderdelen in de wacht gesleept, zowel met de teams als individueel.

Kampioenen

Gestart werd met het onderdeel 1-baton, waar Brenda Voorbrood, Sharina Ouwehand, Lily Meijvogel, Tanisha Ouwehand, Daisy Tetteroo en Naomi van der Drift aan meededen. Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun twirltechniek en het resultaat mocht er zijn. Lily en Daisy werden Nederlands kampioen in hun leeftijdsklasse en Naomi behaalde een zeer eervolle zilveren medaille.

Bij het onderdeel 2-baton kwamen voor Inspiration uit Desirée Buwalda, Elvira Ekstijn, Iris van der Ster, Lily Meijvogel en Daisy Tetteroo. Bij dit onderdeel moet er met 2 batons tegelijk oefeningen worden uitgevoerd. Een extra moeilijkheidsgraad. Maar liefst vier meisjes van Inspiration konden in hun leeftijdsklasse op de hoogste trede klimmen. Desirée, Elvira, Lily en Daisy werden Nederlands kampioen. Daisy imponeerde zelfs met 3 batons tegelijk en kan zich ook hiervoor Nederlands kampioen noemen.

Heel knap waren ook de prestaties van de twee Super-X-strutters van Inspiration. Sharina Ouwehand streed voor een podiumplek en haalde het zilver naar Voorhout. Routinier Naomi van der Drift liet haar buitengewone klasse zien en dat werd terecht beloond met het goud.

Bij het altijd zeer populaire onderdeel dancetwirl deden maar liefst negen meisjes van Inspiration mee. Naomi Hoppenbrouwer, Sharina Ouwehand, Tanisha Ouwehand, Desirée Buwalda, Brenda Voorbrood, Lily Meijvogel, Elvira Ekstijn, Naomi van der Drift en Daisy Tetteroo.

De jury was onder de indruk van de prachtige shows van de meisjes. Naomi van der Drift en Tanisha werden in hun leeftijdsklasse beloond met de tweede plaats. Sharina, Desirée, Lily, Elvira en Daisy hebben allemaal een zeer krachtig optreden laten zien en wisten in een sterk deelnemersveld de concurrentie achter zich te laten. Zij werden Nederlands kampioen.

Naast al deze solisten wisten ook twee teams van Inspiration eerder al de nodige punten te behalen om deel te mogen nemen aan het kampioenschap. Het senior danceteam wist zich in de nieuwe samenstelling goed staande te houden en behaalde een voortreffelijke tweede plaats.

Het junior twirlteam heeft de afgelopen maanden hard getraind en dat wierp zijn vruchten af. Zij lieten een strak en sprankelend optreden zien waarmee zij Nederlands kampioen zijn geworden.

Wie ook zin heeft om te komen twirlen, kijkt voor meer informatie op de website www.inspiration-voorhout.nl. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Astrid Tetteroo, 06 50 860419 of via info@inspiration-voorhout.nl.

Uit de krant