Kimberly Ruiter (m) wint goud in het overall klassement.
Kimberly Ruiter (m) wint goud in het overall klassement. Foto: pr.

Zwemmers Columbiaan pakken twee Nederlandse sprinttitels

Sport Voorhout

Voorhout • Namens zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout heeft zwemster Kimberly Ruiter (15) meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap sprint in Rotterdam. In het Rotterdams zwemcentrum behaalde ze twee Nederlandse sprinttitels. Dit op de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag.

De 15-jarige Kimberly Ruiter is afkomstig uit Noordwijkerhout. Zij zwemt al negen jaar bij de Voorhoutse zwemvereniging en traint ook bij het KNZB opleidingscentrum in Den Haag. Zij zwom in Rotterdam vijf afstanden, waaruit twee Nederlandse sprinttitels volgden. De 50 meter vrije slag heeft zij op 25,51 seconden gezet. Om goed te vergelijken; het wereld record van topzwemster Ranomi Kromowidjojo staat op 22,93 seconden. Ruiter zwom 27.71 seconden op de 50 meter vlinderslag. Bij de 100 meter wisselslag behaalde ze een derde plaats. Voor de 50 meter schoolslag en rugslag behaalde ze een vijfde plaats. Voor iedere afstand behalen de zwemmers punten. Kimberly haar punten waren de hoogste en dat resulteerde in een gouden beker in het overall klassement meisjes jeugd.

Max van Schagen (18) zwom tijdens deze sprintwedstrijd dezelfde vijf afstanden. Hij behaalde op vier onderdelen een persoonlijk record. Dit resulteerde voor hem in een 3e prijs in het overall klassement jongens jeugd.

Max en Kimberly hebben enorm goed gezwommen, maar ook Charlene Ruiter, Daan Hogerhuis en Dave van den Nieuwendijk hebben deze dagen goed hun best gedaan. De Columbiaan is bijzonder trots dat zij zulke snelle zwemmers voortbrengen en dat er zo’n goed resultaat wordt behaald. Het is bijna logisch dat ze onlangs met de gehele vereniging gepromoveerd zijn naar de eredivisie.

Uit de krant