Afbeelding
Foto: pixabay

Foreholte wint verdiend, maar maakte het zichzelf moeilijk

Sport Voorhout

Op deze zonnige zaterdag stond het duel tussen de nummers drie (ESTO) en vijf (Foreholte) op het programma in de 2e klasse D. Het verschil tussen beide ploegen was vooraf echter maar twee punten. Foreholte trad met een op de aanval gerichte ploeg aan en durfde om centraal achterin een op een te spelen. ESTO stuurde een team met vier middenvelders de wei in, dit in de hoop de slag om het middenveld te winnen.

Door Eugène Hercules

Het waren de bezoekers die het eerste gevaar wisten te stichten.

Uitgelezen kans

Een scherpe voorzet van Coen de Groot werd echter door vriend en vijand gemist. Dat kon Foreholte niet op zich laten zitten en de rood witte formatie begon met zijn bekende aanvalsspel ESTO onder druk te zetten. De Voorhoutse voorwaartsen slaagden er in de openingsfase niet in om het net te vinden. Na ruim een kwartier spelen kreeg Foreholte een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een onhandige actie van een ESTO verdediger kon scheidsrechter Stanley van Lith slechts naar de penaltystip wijzen. Sam Lemmers mikte echter namens de thuisploeg op de enkel van ESTO doelman Joey Anker, die deze redding echter met een blessure moest bekopen. 

Gemiste strafschop

Vlak na deze gemiste strafschop was het wel raak voor de thuisploeg. Na een corner stond flankaanvaller Stan Spies op de juiste plek om de score te openen (1 – 0). Foreholte putte hier moed uit en was de rest van de eerste helft de baas in het veld. Echter het overwicht leidde slechts tot nog maar een treffer die gescoord werd door Joost Jansze. Deze 2 – 0 was tevens de ruststand. 

Alle geluk van de wereld

Na de thee deed Foreholte verwoede pogingen om de voorsprong uit te bouwen. ESTO goalie Joey Anker was echter voor de thuisploeg een te groot obstakel om te omzeilen. De bezoekers gooiden het schroom van zich af en lieten zien dat zij het de thuisploeg nog moeilijk wilden maken. Foreholte keeper Piet Meeuwisse stond twee keer goed op zijn post, maar bij een schot van Pim de Visser door een woud van lichamen vanaf de rand van het zestien meter gebied was hij toch geslagen ( 2 – 1). ESTO rook zijn kans en Foreholte had al het geluk van de wereld dat een schot van Thomas Mouthaan slechts de lat geselde.

Met tien man in het veld

Foreholte trainer Mario Koswal besloot in te grijpen. De ingebrachte spelers maakten bijna alsnog het verschil. Na een vloeiende aanval opgezet door Tom Noordermeer stuitte Thiijs van Gils op de ingevallen ESTO doelman Dennis Verheul. De laatste had de plaats ingenomen van Anker die alsnog te veel last had van de opgelopen blessure. Vlak voor tijd dacht van Gils met het hoofd alsnog de 3 – 1 te kunnen scoren, maar Verheul stond wederom op de goede plek. Het werd nog even spannend toen Boet Ligtvoet bij een sprintduel tegen ESTO spits Coen de Groot aanliep, waardoor hij met een rode kaart voortijdig moest vertrekken. Met 10 man bleef Foreholte in de resterende tijd echter fier overeind en pakte daarmee de volle winst.

Derde plek

Door deze meer dan belangrijke overwinning sluipt Foreholte weer terug naar de derde plaats op de ranglijst. De ploeg blijft dus meedoen voor een plaats in de nacompetitie voor promotie. As zaterdag reist men af naar buurman ASC, dat op de twaalfde plaats staat en dus moet vrezen voor een play off ronde om degradatie te ontlopen. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Uit de krant