Bloemen en medailles voor de winnaars! | Tekst en foto met dank aan Paul van Beek.

Teylingen JO12-1 kampioen

Sport Teylingen

Op de laatste speeldag stonden Teylingen en ROAC JO12-1 met een gelijk aantal punten bovenaan in hun klasse. ROAC won op de eerste speeldag van Teylingen en lang leek een kampioenschap uit zicht.

Maar geheel verrassend verloor ROAC van het laag geklasseerde Noordwijk waardoor de weg naar de titel weer open lag. Zeker omdat het doelsaldo ruim in het voordeel was van de roodzwarten. Vorige week speelde Teylingen tegen het (ook) laag geklasseerde ASC.

Spanning

Gewaarschuwd door de misstap van ROAC was de spanning nog groter. De eerste helft verliep moeizaam. Teylingen kwam nog wel op 0-1 voorsprong, maar door twee goals van ASC was er een achterstand bij rust 2-1. Gelukkig bracht de rust ook daadwerkelijk rust en een echte kampioen staat op als het even niet lekker loopt. Wat hielp was dat vlak na rust de achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong. Teylingen ging door, miste nog een strafschop, maar wist gelukkig ook de bevrijdende 2-4 te maken.

Dit tot geruststelling van het in groten getale opgekomen Sassemse publiek. Een explosie van vreugde volgde na het laatste fluitsignaal. Het feest kon beginnen want Teylingen JO12-1 is kampioen!