Afbeelding

Zeil mee op Hylke Tromp

Sport

Voor het derde jaar organiseert de vrijwillige bemanning van de Warmondse Kagenaar ‘Hylke Tromp’ een aantal lekkere zeiltochten.

Ook nu worden het weer actieve zeiltochten over de Kagerplassen voor iedereen die wil ervaren hoe dit schip zeilt en er wat van wil leren. De tochten worden ’s avonds en in het weekend georganiseerd en duren telkens zo’n tweeënhalf uur (en één keer vijf uur). 

De volgende data staan gepland:

woensdagavond 28 juni (vertrek 18.30 uur), maandagavond 3 juli (vertrek 18.30 uur), zaterdagmiddag 15 juli (vertrek 13 uur, einde 18 uur), zaterdagavond 15 juli (vertrek 18.30 uur), vrijdagavond 18 augustus (vertrek 18.30 uur).

Maximaal acht deelnemers per tocht, zodat iedereen atief mee kan doen; dat wil zeggen assisteren bij het hijsen en strijken van de zeilen, bij het bedienen van de fok en de zwaarden en bij het sturen. Voor degenen die dat willen, is het mogelijk om verdere uitleg te krijgen hiervoer. Gezien de ervaringen van vorige jaren wordt het volgens de organisatie weer een geweldig leuke belevenis voor jong en oud.

Goed Doel

Als de wind het toelaat, maken is er onderweg een stop voor toiletgebruik en eventueel een kleine consumptie. Inschrijven kan via de site: www.hylketromp.nl.

De bijdrage (voor onderhoud, verzekering en mogelijk maken van gratis tochten voor goede doelen) is 15 euro.

Wie dat wil, kan ‘Vriend(in) van de Hylke Tromp’ worden voor een jaarlijkse bijdrage. Zie voor meer info: www.hylketromp.zeilvaartwarmond.nl. Vrienden van de Hylke mogen met een introduce gratis met de LekkerZeilen-tochten mee. En krijgen ook uitnodigingen voor andere tochten. Communiceren kan via de mail: lekkerzeilen@hylketromp.nl.

De Hylke vaart met gasten in principe uit tot en met windkracht 4. En als er geen of weinig wind is, worden vaarbomen, jaaglijnen of de motor gebruikt. Alle deelnemers krijgen circa twee dagen van tevoren nog een e-mail met nadere informatie.

Uit de krant