Vincent Meulmeester.
Vincent Meulmeester. Foto: pr./Erik Meulmeester

WIJC’ers Sam Scargo en Vincent Meulmeester winnen jeugdskeelercup

Sport Warmond

Warmond • In Zoeterwoude is op zaterdag 9 september de finale verreden van de Ooms Jeugdskeelercup. Twee inlineskaters van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) kroonden zich tot eindwinnaars. 

De Leidse Vincent Meulmeester en Valkenburger Sam Scargo wonnen deze gewestelijk jeugdskeelercompetitie in hun categorie. Samen met vier clubgenoten begonnen de twee eindwinnaars 16 april aan de competitie in Rotterdam. Na wedstrijden in Ammerstol, Puttershoek Gouda en een helaas afgelaste wedstrijd in Leiderdorp werd in Zoeterwoude de finale gereden.

De competitie werd verreden in verschillende leeftijdscategorieën. Maud Moret van Kaag-eiland werd bij de 13- en 14-jarige meisjes vierde in het eindklassement na een vijfde plaats tijdens de finale. Yfke Vreeken en Anna Meulmeester streden bij de 9- en 10-jarige meisjes en eindigden op de slotdag respectievelijk als derde en vierde wat ze naar een derde en zevende plaats in het eindklassement bracht. Bij de 9- en 10-jarige jongens was Vincent Meulmeester de winnaar, hij sloot de competitie ook in Zoeterwoude in stijl af met een winst. Iets was Sam Scargo bij de 7- en 8-jarige jongens ook deed. Clubgenoot Casper Meulmeester werd in diezelfde leeftijdscategorie tweede tijdens de finale wat hem een derde plek in het eindklassement opleverde.

“Het was een prachtig skeelerseizoen,” blikt WIJC-begeleider Erik Meulmeester terug. “Ook voor de ouders die tussen de wedstrijden door heerlijk konden genieten van de zon en gezelligheid met elkaar.” 

Het seizoen is nog niet klaar voor de Trainingsgroep Bollenstreek-inlineskaters van de WIJC. Maandag 11 september wordt vanaf 18.00 uur het clubkampioenschap verreden op Skeelerbaan Teylingen in Warmond. Niet alleen de wedstrijdrijders maar ook recreanten van jong tot oud nemen het daar tegen elkaar op. De skeelerbaan in de Warmondse Veerpolder is daarna vrijdag 15 september vanaf 19:00 uur nog gastheer voor de finale van de Jan van der Hoorn Jeugdskeelercup. Dit is een in vergelijking met de gewestelijke competitie meer lokale en laagdrempelige competitie. 

Sam Scargo

Uit de krant