Afbeelding
Foto: pr.

Foreholte Heren verliezen nipt van koploper

Sport Voorhout

Voorhout • Op basis van de stand op de ranglijst was duidelijk dat het geen gemakkelijke avond zou worden voor HV Foreholte Heren 1. Koploper Hellas 3 kwam op bezoek in sporthal de Tulp. De Voorhouters speelden een sterke wedstrijd en hadden kansen om te winnen. In de slotfase ging Hellas toch nog met de winst er vandoor: 22-23.


Het publiek was zaterdagavond naar de sporthal gekomen om de thuisploeg aan te moedigen. De eerste minuten was Foreholte beter. Toch konden zij niet voorkomen dat Hellas de voorsprong nam en deze nagenoeg de hele eerste helft kon vasthouden. Net voor de pauze slaagde HV Foreholte er echter in om gelijk te komen. Beide teams gingen met 12 doelpunten de rust in.
Ook in de tweede helft konden de Voorhouters goed tegenstand bieden aan de ploeg, waarvan een deel eerder in de Eredivisie speelde. Een vreemde beslissing werd genomen door de scheidsrechters toen een bal via het dak van de zaal in het doel belandde. Tot verbazing van velen werd het doelpunt goedgekeurd.


HV Foreholte liet zich niet uit het veld slaan en vocht door. Een paar minuten voor het einde leek dat succesvol toen de thuisploeg op twee punten voorsprong kwam. Tot het einde bleef het spannend. De kracht van de tegenstander uit Den Haag werd duidelijk in de slotfase. Mede door wat foutjes bij Foreholte, slaagde Hellas er ternauwernood in om de wint binnen te halen. Conclusie: HV Foreholte kan het iedere ploeg moeilijk maken en dat levert spannende wedstrijden op. Maar uiteindelijk stonden de Voorhouters dit weekend met lege handen en verloren zij met 22-23.

Uit de krant