Afbeelding
Foto: CC0/Pixabay

Uitputtingsslag eindigt in gelijkspel voor waterpoloërs ZVS

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim speelde zaterdag 11 november met 6-6 gelijk tegen Waterpolo Den Haag, dat twee jaar geleden nog in de eredivisie uitkwam. 

De wedstrijd begon in een hoog tempo. Beide ploegen lagen verdedigend uitstekend waardoor de aanvallen elkaar snel opvolgden. Na vijf minuten brak Sassenheim eindelijk de ban en scoorde Richard Turk uit een strafworp de 0-1. Hierna konden beide ploegen wisselen en dat bracht beide teams nieuwe energie. In de twee minuten die volgden liep Sassenheim uit naar een stand van 1-3.

In de tweede periode trok Waterpolo Den Haag dit gat binnen een minuut dicht tot 3-3. De rest van de tweede periode gingen verder zoals de eerste periode begon. De Sassemse Tijs Maas wist nog een doelpunt te maken, waardoor de ruststand 3-4 was.

Sassenheim schoot in de derde periode goed uit de startblokken en kreeg het meteen een man-meersituatie die benut werd door Rens Geurds. De stand werd 3-5. In het restant van de derde periode bleef Waterpolo Den Haag goed investeren in de omschakeling, waardoor het veel overtalsituaties creëerde. Hierdoor kwam de tegenstander terug in de wedstrijd en zelfs op een 6-5 voorsprong. Vijf seconden voor het einde van de periode kreeg Sassenheim nog een strafworp mee, die benut werd door Tijs Maas. Sassenheim ging met een stand 6-6 de laatste periode in.

Sassenheim gooide het over een andere boeg in de laatste periode om de omschakeling van de tegenpartij op te vangen, maar wist helaas zelf ook niet te scoren. Beide ploegen kregen wel kansen, maar de laatste periode wisten beide partijen het net niet meer te vinden. Hierdoor is de einduitslag 6-6.

Doordat ZV Sassenheim in eigen huis een ruime overwinning boekte van 13-9 op Z&PC Rotterdam, is Sassenheim nu terug te vinden op een vierde plaats op de ranglijst van de tweede klasse bond.

Uit de krant