Afbeelding
Foto: pr.

Gelijkspel voor Foreholte in duel met Fortissimo

Sport Voorhout

Voorhout • HV Foreholte Dames 1 speelde thuis in sporthal De Tulp tegen Fortissimo. De bezoekers hadden geen goede seizoensstart en stonden hierdoor op de achtste plaats. Op basis van de wedstrijden van vorig seizoen wist de thuisploeg echter dat het een sterke tegenstander is. Dat bleek ook in de wedstrijd. 

In een spannende eerste helft slaagde geen van beide ploegen erin een overtuigende voorsprong te nemen. Bijna voortdurend stond Fortissimo een doelpunt voor en dat was ook in de rust het geval: 10-11.


Nadat de speelsters terug uit de kleedkamer kwamen was het Fortissimo die de minieme voorsprong wist uit te breiden naar 11-14. HV Foreholte moest aan de bak. Dat probeerde Foreholte met De Ridder op de plek van de geblesseerde Van Drueten. Lange tijd wist Fortissimo de voorsprong vast te houden. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd kwam HV Foreholte dan toch langszij op 24-24 en werd het publiek opnieuw getrakteerd op een wedstrijd die tot het einde vol spanning zat. HV Foreholte nam kort de voorsprong op 25-24, maar kon niet voorkomen dat zij in de laatste minuut 25-26 achterstond. Het laatste doelpunt van de avond was voor Foreholte en dus eindigde HV Foreholte – Fortissimo in een gelijkspel: 26-26.

Uit de krant