Logo deteylinger.nl
De tribune aan de Rijksstraatweg in Sassenheim. | Foto: pr.
De tribune aan de Rijksstraatweg in Sassenheim. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Bloemencorso gaat verder met publiekstribunes

  Toerisme

regio • Stichting Bloemencorso Bollenstreek continueert het overdekte tribune-project aan de Rijksstraatweg in Sassenheim en aan de Heereweg in Lisse. 

 "Twee jaar geleden zijn we met het eerste tribuneproject gestart aan de Rijksstraatweg ter hoogte van de Klinkenberghallen in Sassenheim" zegt corsovoorzitter Leo van der Zon. "Dat was naar aanleiding van de aanhoudende vraag van het publiek naar mogelijkheden om een tribuneplaats te reserveren. Een grote uitdaging die al direct de eerste keer uitmondde in zo'n succes dat we vorig jaar de stoute schoenen hebben aangetrokken om het tribuneproject uit te breiden met een tweede tribune, bij 'De Loft' ter hoogte van Heereweg 345 in Lisse. Inmiddels is gebleken dat we hiermee voorzien in een grote behoefte en besloten is beide tribunes te continueren. Tevens proberen we op deze wijze een spreiding van de grote mensenmassa te realiseren."

Overdekt

Om de weersomstandigheden voor te zijn, is gekozen voor overdekte tribunes. Een toiletvoorziening is aanwezig, evenals catering. Als extra zorgt Bloemencorso Bollenstreek voor een speaker die tijdens de doorkomst een toelichting geeft op de corsodeelnemers. De verwachte doorkomst van het corso aan de Rijksstraatweg is 12.15 uur. Bovendien staat de tribune op loopafstand van de lunchstop van het corso, zodat het mogelijk is rond de wagens te lopen en deze van alle kanten te fotograferen. De verwachte doorkomst van het corso ter hoogte van Heereweg 345 in Lisse is tussen 15.00 en 15.30 uur.

Tribuneplaatsen zijn verkrijgbaar voor 19,50 euro per plaats. Voor 4,50 euro kan een parkeerkaart worden bijgekocht. Deze prijzen zijn zonder administratiekosten. De voorverkoop van de tribuneplaatsen en parkeerkaarten is inmiddels gestart via https://corsotribune-lisse-2018.eventbrite.nl/ of https://corsotribune-sassenheim-2018.eventbrite.nl

Thema

Cultuur is het thema van het 71ste Bloemencorso van de Bollenstreek dat op zaterdag 21 april 2018 van Noordwijk naar Haarlem zal rijden en de avond ervoor door Noordwijkerhout. Alle praalwagens zullen gebaseerd zijn op dit kleurrijke thema.

Meer berichten