| Foto: archief/Sven van der Vlugt
| Foto: archief/Sven van der Vlugt Foto: Sven van der Vlugt

Reisgids zet Bollenstreek internationaal op de kaart

Toerisme

Regio • Een digitale versie van de Reisgids voor de Bollenstreek bestaat al jaren, maar vanaf vrijdag 6 april is deze reisgids er ook in boekvorm. En dan nog wel in het Engels! Wethouder Kees van Velzen neemt die dag het eerste exemplaar in ontvangst van auteur Marti van Beek.

De Engelstalige versie van de Reisgids voor de Bollenstreek heeft als titel: 'Travel Guide for the Dutch Flower Region'. Het staat vol met prachtige sfeerfoto's van de zes gemeenten en elf dorpen in de Bollenstreek. Hierdoor krijgt de buitenlandse (én Nederlandse) toerist een mooie inkijk in de geschiedenis en bezienswaardigheden van deze streek. Een speciaal hoofdstuk is gewijd aan de Keukenhof; de mooiste lentetuin ter wereld.

De Voorhoutse auteur Van Beek heeft jaren gestoken in de voltooiing van dit prachtige boek. Met praktische informatie over hoteladressen, VVV-kantoren, openbaar vervoer en evenementen. Maar natuurlijk ook een compleet overzicht van waar je het beste kunt winkelen, cultureel kunt genieten of sporten. Voor elk dorp is er een overzicht van de overnachtingsmogelijkheden en alle restaurants. En uiteraard ontbreekt ook niet informatie over de vele natuurgebieden in de Bollenstreek, de duinen, bossen, parken en recreatieplassen.

De boeklancering van de 'Bollenstreek Reisgids' is op vrijdag 6 april om 20.00 uur plaats bij boekhandel Wagner. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant