Logo deteylinger.nl
Anja en Daan Jansze. | Foto: pr.
Anja en Daan Jansze. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Toeristen op bezoek bij de 'Bulbfarmer'

  Toerisme

Voorhout • Voor het vijfde jaar op rij opende de Tulperij vorige week haar deuren. Meer dan tienduizend bezoekers kwamen al een kijkje nemen bij het bloembollenbedrijf van Daan en Anja Jansze. Ook dit seizoen verwelkomen ze twee keer per dag een bus met toeristen. Die willen wel eens zien hoe de bulbfarmer werkt. 'Er staan hier mensen te huilen in het veld.'

Wie een voet in de Tulperij zet, stapt meteen in Oud-Hollandse sferen. De rood-wit geblokte kleedjes liggen over de tafels. Aan de wand hangen schilderijen met koeien. In de strobalen staat een grote collectie kopjes en schalen van Boerenbont. De bollenmanden hangen omgekeerd aan het plafond en doen dienst als lampenkappen. Natuurlijk staan er ook overal bloemen. Tulpen en hyacinten laten de ruimte ruiken naar het voorjaar. De aangeklede bloemenkas is het domein van Anja Jansze, vrouw van bollenkweker Daan Jansze. Daan is de derde generatie binnen het bloembollenbedrijf Adr. Jansze & Zn en tot vijf jaar geleden alleen kweker van narcissen- en tulpenbollen. Sinds die tijd hebben ze al meer dan tienduizend mensen in hun bedrijf aan de Oude Herenweg ontvangen.

Wie krijgen jullie allemaal op bezoek?

Daan: "We ontvangen mensen uit de hele wereld. Van ver weg tot dichtbij." Hij wijst naar de wereldkaart aan de wand. "Dat is de kaart van vorig jaar. We vragen bezoekers altijd om een speld te prikken in hun woonplaats. Je ziet het; ze komen van uit Australië tot Spanje en van Amerika tot bezoekers uit Afrika.

Anja: "Mexicaanse vrouwen wilden foto's maken van de handen van Daan. Dat die handen zoiets moois konden maken, dat wilden ze vastleggen."

Lees het hele interview in De Teylinger van woensdag 4 april. 

Meer berichten