Logo deteylinger.nl
Prinses Danielle en Prins Harold achter het bureau van de burgemeester, waar ze de wethouders op dinsdagochtend alvast bijpraten over de plannen in hun vijfdaagse regeerperiode. | Foto: MV
Prinses Danielle en Prins Harold achter het bureau van de burgemeester, waar ze de wethouders op dinsdagochtend alvast bijpraten over de plannen in hun vijfdaagse regeerperiode. | Foto: MV (Foto: MV)

Prins Harold en Prinses Danielle gaan er helemaal voor

  Toerisme

Sassenheim • Harold en Daniëlle Duivenvoorden zijn dit jaar de prins en prinses van het Saksenrijk. Het paar viert al jaren carnaval en ook hun gezin doet enthousiast mee. En dat was een extra verrassing voor De Saksen.

Door Lotte Zoet

Carnaval maakt al heel lang deel uit in het leven van Harold en Daniëlle. ''Van kinds af aan vierden we al carnaval op school en later ook bij de verschillende verenigingen. Harold komt oorspronkelijk uit Noordwijkerhout, waar meerdere verenigingen actief zijn en heeft al veel feestjes gevierd. Toen de kinderen klein waren, zijn we er even tussenuit geweest, maar wij zijn sinds tien jaar weer volop aan het feesten,'' vertelt Daniëlle, die ook al tien jaar lid is van het bestuur van de Saksen.

Verbondenheid

Het paar geniet van het jaarlijks feest. De boog kan niet altijd gespannen zijn, lacht het prinsenpaar. Harold: ''Carnaval is belangrijk om even te relativeren. Gezellig feesten met elkaar creëert verbondenheid en je legt vaak nieuwe contacten.'' Daniëlle knikt en vult aan: ''Het belangrijkste zijn de leuke gesprekken met mensen. We moeten veel organiseren, maar krijgen er ook veel voor terug, zoals tijdens Bloemetjeszondag, als we bloemetjes langs brengen bij zieke mensen, mantelzorgers, mensen die een dierbare hebben verloren en natuurlijk ook bij de eenzame mensen en de ouderen. Alleen maar blije gezichten.''

Lees het hele interview in De Teylinger van woensdag 27 februari.

Meer berichten