Afbeelding
Foto: keukenhof

Oud-Hollands weekend in Keukenhof van 29 tot en met 31 maart

Toerisme

Regio • Met miljoenen bloembollen, een draaiorgel, een poffertjesrestaurant en een molen heeft Keukenhof al een echte Hollandse uitstraling. Maar in het weekend van 29 tot en met 31 maart kan het nóg Hollandser. Het Oud-Hollands Weekend in Keukenhof is het bewijs.

De ambachtslieden demonstreren tijdens het Oud-Hollands Weekend hun oud-Hollandse ambacht te midden van de bloemenpracht van Keukenhof. Er wordt in Keukenhof die dagen haring gerookt en er is een touwslager, smid en wasvrouw op het park. Samen met de Edammer Kaasmarkt, levende standbeelden van oud-Hollandse figuren, dans- en muziekoptredens van klederdrachtgroepen en typisch Hollandse nostalgische fietsen, ervaren bezoekers tijdens dit evenement het echte Holland van vroeger. 

Voor het Oud-Hollands komt er een Waterlandse Melkschuit naar het park. Meer dan 300 jaar staken dagelijks Waterlandse melkschuiten het IJ over om melk en karnemelk naar Amsterdam te brengen. Honderd jaar geleden verdwenen de laatste melkschuiten uit de vaart. Het bijzondere vaartuig ligt dit weekend bij Keukenhof te water.

Kaas en tulpen is een goede combinatie. Jaarlijks komen honderdduizenden internationale bezoekers naar Nederland voor bijzondere Hollandse iconen: molens, grachten, tulpen en kaas. Deze iconen vertellen het verhaal van Nederland en leveren verrassend mooie plaatjes op. Met de start van het Oud-Hollands weekend start ook het kaasmarkt-seizoen in Edam.
 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant