Logo deteylinger.nl
| Foto: PR
| Foto: PR

Eerste hyacinten voor corso zijn gesneden

  Toerisme

Onder de bevlogen leiding van Ted Kortekaas, bloemenbestuurslid van het Bloemencorso van de Bollenstreek, zijn donderdagmorgen 4 april in alle vroegte de eerste corso-hyacinten gesneden. Dit altijd weer bijzondere moment vond deze keer plaats op het perceel van Gebr. Van der Slot uit Noordwijkerhout aan de Loosterweg in Voorhout.

"Het is altijd weer een mooi gebaar van de kwekers om hun hyacinten, tulpen en narcissen gratis beschikbaar te stellen die we nodig hebben voor de praalwagens" zegt Kortekaas. "Als dank zorgen wij ervoor dat hun product tot 's werelds allermooiste visitekaartje wordt verwerkt, het Bloemencorso van de Bollenstreek.  Omdat het snijden van hyacinten met regenachtig weer niet verstandig is werd het startmoment twee dagen verlegd. We moeten dus gas geven. Het snijden is een taak van het corso zelf en aangezien er hiervoor nauwelijks vrijwilligers zijn te krijgen neemt het corso hiervoor een aantal Poolse werknemers van Flexibel Human Services in de arm. Zij weten van wanten en hebben precies die flexibiliteit die we nodig hebben."

FHS arbeidsbemiddelaar Nico Geerlings neemt dit startmoment ter harte om de aandacht niet alleen op de corso hyacinten te richten, maar eveneens op de snijders, ofwel de arbeidsmigranten. "Het corsothema Changing World heeft ook alles te maken met FHS: de economie floreert en de vraag naar personeel neemt verder toe. FHS faciliteert bedrijven in het vinden van het juiste personeel door uitzendkrachten te werven en te plaatsen bij deze bedrijven. Dat zij ook ergens moeten wonen levert veel aversie op. Onterecht, want FHS maakt gebruik van woonlocaties buiten de drukke Randstad en heeft zelfs een eigen FHS touringcar in gebruik om de arbeidsmigranten van en naar het werk te vervoeren. Voor meer begrip voor deze hardwerkenden mensen rijdt FHS dit jaar in het Bloemencorso mee met deze bijzondere touringcar. FHS is ervan overtuigd dat acceptatie, erkenning en waardering deze wereld vol verandering veel mooier zal maken."

Meer berichten