Logo deteylinger.nl
Paul Flach ontvangt de wisselbokaal uit handen van bestuursleden Floor Peters en Marjolein Smulders. | Foto: pr.
Paul Flach ontvangt de wisselbokaal uit handen van bestuursleden Floor Peters en Marjolein Smulders. | Foto: pr.
Warmond

Harmonie St. Matthias kroont vrijwilliger van het jaar

  Verenigingen

Warmond n De nieuwjaarsborrel van Harmonie St. Matthias heeft er een nieuwe traditie bij: voor de eerste keer is er een vrijwilliger van het jaar gekozen. Die eer - en wisselbeker- gingen naar een verraste Paul Flach.

In de knusse woning van fagotspeelster Margreet van Schie kwamen de harmonieleden op maandag 2 januari samen om het nieuwe jaar in te luiden.

Na een toost op een nieuw muzikaal jaar nam bestuurslid Floor Peters het woord: "Een vereniging draait op enthousiaste leden en vrijwilligers, die naast het musiceren een extra taak op zich nemen. Het vele goede werk wat deze leden gevraagd en ongevraagd verrichten wordt wel gezien, maar is toch onderbelicht. Vandaar dat het bestuur nu een wisselbeker voor de 'Vrijwilliger van het jaar' in het leven heeft geroepen."

Dik verdiend

De eerste winnaar van de beker is Paul Flach. "Een man die met veel inzet en enthousiasme vorm geeft aan de concertcommissie," motiveert Peters de keuze. De concertcommissie regelt alle zaken die nodig zijn bij een concert zoals de aankleding van de zaal, de barbezetting, kaartverkoop, lootjes, activiteiten tijdens de pauze en het vervoer bij concerten buiten Warmond. Heel wat inspanningen die in een kort tijd geregeld moeten worden. "Daar zijn we heel trots op en daarom heeft Paul de beker dik verdiend", vult mede-bestuurslid Marjolein Smulders aan.

Enigszins beduusd neemt Flach de beker en felicitaties in ontvangst. Hij vertelt bescheiden dat hij de prijs niet alléén verdiend, maar eigenlijk toekomt aan de hele concertcommissie. Hij vindt het voor zichzelf belangrijk om iets voor de vereniging te doen: "Je moet iets achterlaten als je vertrekt."

Snert-concert

Na de borrel is St. Matthias doorgegaan waar het is gebleven en repeteert de harmonie voor het volgende concert. Op zondag 5 februari staan ze in het Trefpunt met het 'Snert-concert'. Het optreden begint om 16.00 uur en zoals de naam al verraad, kan het publiek na afloop blijven eten en genieten van erwtensoep, gesponsord door de lokale slagerij. Voor meer informatie over het concert, kijk op www.sintmatthias.nl.

Meer berichten