Dennis van Gent krijgt de zilveren insigne opgespeld door zijn vrouw Leonie.  Op de voorgrond Ageeth van Gent. | Foto: pr.
Dennis van Gent krijgt de zilveren insigne opgespeld door zijn vrouw Leonie. Op de voorgrond Ageeth van Gent. | Foto: pr.

St. Cecilia huldigt jubilaris

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Muziekvereniging St. Cecilia heeft één van haar muzikanten afgelopen zondag 8 januari flink in het zonnetje gezet. Trombonist Dennis van Gent kreeg een onderscheiding vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap bij de vereniging.

De jubilaris had het afgelopen jaar zijn jubileum bereikt. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van St. Cecilia in het Voorhoutse evenementencentrum @hok werd Dennis van Gent dan ook naar voren geroepen en toegesproken door voorzitter Marcel Floor.

Van Gent begon in 1991 op de kleine trommel en heeft behoorlijk wat jaartjes in de drumband op straat gelopen. Ook heeft hij korte tijd als slagwerker het harmonieorkest versterkt. In 1998 was het tijd voor wat afwisseling en wilde hij op een blaasinstrument gaan spelen. In de eerste instantie dacht hij aan de trompet, maar uiteindelijk heeft Dennis zich door een mede-muzikant laten overhalen om de trombone op te pakken ("Zo'n grote jongen als jij moet gewoon trombone gaan spelen, dat past beter bij jou"). Hij heeft er geen moment spijt van gehad. Hij heeft zijn C-diploma gehaald en inmiddels is de trombone helemaal 'zijn' instrument.

Liefde

Van Gent speelt al vanaf de oprichting bij de drumfanfare van St. Cecilia en zit ook al vele jaren bij het harmonieorkest. Daarnaast is hij muzikaal leider bij blaaskapel De Mexicano's en speelt hij met plezier zijn partijtjes bij het koperensemble Brasso.

Ook achter de schermen doet de jubilaris veel. Hij organiseerde in het verleden bijvoorbeeld het jaarlijkse werkweekend van de drumfanfare en zit ook al weer vele jaren in de muziekcommissie van het harmonieorkest. Zelfs zijn vrouw Leonie, die vorig jaar al haar 25ste jubileum vierde, heeft Dennis ontmoet via St. Cecilia.

Uit de krant