Logo deteylinger.nl
Het Rode Kruis is in veel gemeenten actief, bijvoorbeeld vorig jaar mei in Noordwijk, tijdens de zesde Veiligheidsdag. | Foto: pr
Het Rode Kruis is in veel gemeenten actief, bijvoorbeeld vorig jaar mei in Noordwijk, tijdens de zesde Veiligheidsdag. | Foto: pr
Teylingen

Het Rode Kruis '150 jaar hier om te helpen'

  Verenigingen

Teylingen • Het Rode Kruis "150 jaar hier om te helpen" …omdat niemand er in nood alleen voor mag staan Dit is de slogan waarmee het Rode Kruis in Nederland dit jaar het 150-jaar jubileum viert met tal van activiteiten waaronder tv-reclames, een jubileumboek en een reizende tentoonstelling.

Te hulp schieten, overal waar hulp nodig is. Een arm om iemand heen. Medische hulp aan mensen die gewond zijn. Vluchtelingen een veilig onderkomen geven, een bed, eten en drinken. Klaarstaan voor het moment dat er iets gebeurt. Altijd. Overal. Dat is het Rode Kruis in een notendop. Ook de afdeling Duin- en Bollenstreek draagt haar steentje bij door onder meer het verlenen van EHBO en zelfredzaamheid.

Betrokken vrijwilligers

"Dit werk doen wij met veel enthousiasme en met inzet van betrokken vrijwilligers", zegt de vorig jaar aangetreden voorzitter Frans van Rijn. "Zo doen wij met een actief team de hulpverlening bij kleine en grootschalige evenementen, zoals bijvoorbeeld het Bloemencorso in april, maar geven ook EHBO cursussen op locatie".

Open dag in mei

De afdeling Duin- en Bollenstreek is actief in Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk, Hillegom, Lisse, Teylingen en Oegstgeest. Van Rijn: "In dit jubileumjaar besteden we veel aandacht aan zelfredzaamheid, jeugd EHBO en organiseren we in mei een open dag om iedereen in de regio kennis te laten maken met onze dienstverlening. En ook in de toekomst willen we dit prachtige werk blijven doen en onze hulpverlening bij evenementen uitbreiden. Daarvoor zijn we afhankelijk van vrijwilligers en zijn dus altijd op zoek naar extra mensen die zich voor een maatschappelijke organisatie willen inzetten."

Voor meer informatie over vacatures, kijk op www.rodekruis.nl/afdeling/duinenbollenstreek of stuur een email naar info@rodekruisbollenstreek.nl. 

Meer berichten