Logo deteylinger.nl
De groep vrijwilligers tijdens NLdoet in speeltuin DVV. | Foto: Marieke Voorn
De groep vrijwilligers tijdens NLdoet in speeltuin DVV. | Foto: Marieke Voorn
Sassenheim

Teylingen in actie tijdens NLdoet: statushouders helpen bij DVV

  Verenigingen

Sassenheim • Het Hollandse bakkie koffie en de koek stonden zaterdagochtend al klaar bij speeltuin DVV. De vrijwilligers, waaronder zeven statushouders, gingen daarna aan de slag om de speeltuin weer klaar te maken voor de opening op zaterdag 15 april.

"We zijn heel erg blij met alle hulp. Een paar sterke mannen kunnen we zeker gebruiken, want er zijn flink wat zware klussen," zegt Bianca Drommel 's morgens. De voorzitter was aangenaam verrast dat de klus in DVV al zo snel vol zat. "We doen al jaren mee met NLdoet, want het is een mooie gelegenheid om veel klussen tegelijkertijd aan te pakken en de speeltuin weer klaar te maken voor de opening. VluchtelingenWerk stuurde ons een e-mail dat ze graag wilde komen helpen met een aantal statushouders. Dat is wel heel erg fijn natuurlijk!".

Hulp van statushouders

De groep van zeven statushouders -afkomstig uit Syrië en Eritrea- hadden zich spontaan aangemeld na een brief van VluchtelingenWerk over NLdoet en de mogelijkheid om ergens in Teylingen mee te helpen.  VluchtelingenWerk ziet NLdoet als een goede gelegenheid voor vluchtelingen om in contact te komen met lokale maatschappelijke organisaties, dorpsgenoten en vrijwilligerswerk. "Daarnaast hopen we dat de vluchtelingen zo positief zijn dat ze vaker vrijwilligerswerk gaan doen en volgend jaar weer mee doen," aldus Sylvia Broer, projectontwikkelaar bij VluchtelingenWerk. "Vluchtelingen vinden het ook belangrijk om iets terug te doen en NLdoet is daarvoor de gelegenheid bij uitstek."

Fruitbomen tijdens Boomfeestdag

De speeltuin is speelklaar voor de officiële opening op de zaterdag 15 april voor Pasen. Traditiegetrouw gaat dan ook speeltuin Bijdorp (Krelagehove 2), de andere speeltuin in Sassenheim, weer open. Voor die tijd wordt er trouwens nog een keer een beroep gedaan op de groene vingers bij DVV. Tijdens Boomfeestdag, op woensdag 22 maart, worden er in de speeltuin fruitbomen geplant. 

Lees hier het verhaal van scoutingvereniging Tjarda uit Sassenheim. Een artikel over NLdoet bij kinderboerderij de Klaprooshof in Voorhout staat vandaag in De Teylinger.

Meer berichten