Logo deteylinger.nl
Roos van Leeuwen ontvangt de Zilveren Barensteel voor haar jarenlange inzet voor VWF van wethouder Arno van Kempen. | Foto: Esther Luijk
Roos van Leeuwen ontvangt de Zilveren Barensteel voor haar jarenlange inzet voor VWF van wethouder Arno van Kempen. | Foto: Esther Luijk (Foto: Esther Luijk)
Warmond

Zilveren Barensteel voor Roos van Leeuwen

  Verenigingen

Warmond • Roos van Leeuwen heeft dinsdagavond 21 maart de Zilveren Barensteel ontvangen voor haar inzet voor de Vereniging tot viering van Warmondse feesten (VWF). Wethouder Arno van Kempen reikte de gemeentelijke onderscheiding uit tijdens de ALV van VWF in Het Trefpunt.


Van Leeuwen (57) krijgt de Zilveren Barensteel voor haar jarenlange bijdrage rond de organisatie van evenementen door VWF, zoals de fakkel/lampionnenoptocht, Koningsdag, de herdenkingsplechtigheid op 4 mei en het 5-mei feest, de Kaagweek en de intocht van Sinterklaas. Ze wordt geroemd om haar originele ideeën, passie en creativiteit. Als secretaris had ze een uitgebreid takenpakket: het aanvragen van vergunningen, verzorgen van de agenda en notulen van vergaderingen, het bijhouden van alle draaiboeken en het onderhouden van contacten met onder andere politie, horeca en Kamer van Koophandel). Ook organiseerde Van Leeuwen de Koningsdagbraderie, speurtochten, de Vossenjacht en de barbezetting tijdens de Kaagweek.

Ze is dertien jaar bestuurslid geweest van de VWF, waarvan de laatste vier jaar als secretaris. Tijdens de jaarvergadering nam ze afscheid als bestuurslid.

De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals mevrouw Van Leeuwen. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De 'Zilveren Barensteel' is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen van Teylingen.

Meer berichten