Afbeelding

Teylingen van A tot Z

Verenigingen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam vereniging: Humanitas Rijnland - Steun bij Verlies

Opgericht in: 2000

Aantal leden: 10

Wie zijn we en wat doen we?

Wij bieden als vrijwilligersorganisatie een luisterend oor aan iedereen die een ingrijpend verlies heeft meegemaakt. Dat kan zijn het verlies van een dierbare naaste, maar ook verlies van gezondheid, werk of verlies door echtscheiding. We geven individuele steun via een ervaren vrijwilliger die regelmatig bij je thuis komt. Totdat je het gevoel hebt dat je zelf weer verder kunt. Daarnaast organiseren we ontmoetingsgroepen waarbij er tijdens acht bijeenkomsten ruimte is voor ieders verlies en er (h)erkenning kan zijn in elkaars verhalen. Begin april starten we met een groep voor Jong Partnerverlies.

Waarom is het een fijne organisatie?

We zijn geen therapeuten, maar meer een maatje die gedurende een bepaalde periode met je oploopt. Er is alle tijd en aandacht om het te hebben over je verlies en je pijn. En we vinden niks gek.

Wat is jullie ambitie?

We zouden graag iedereen met een groot verlies een steuntje in de rug geven. Je ook het gevoel willen geven dat elk verlies er mag zijn, evenals emoties zoals verdriet, boosheid, opluchting of juist schuldgevoelens.

Meer informatie:

Bel of mail met onze coördinator Anne Remijn: 06-13123575 of steunbijverlies@humanitas-rijnland.nl Of kijk op onze website: www.humanitas.nl/afdeling/rijnland klik door op Steun bij Verlies.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. Alle eerdere edities van Teylingen van A tot Z staan op www.deteylinger.nl.

Uit de krant