Leerlingen de basisscholen in Sassenheim spelen mee tijdens het Blokfluitfeest van Crescendo. | Foto: pr.
Leerlingen de basisscholen in Sassenheim spelen mee tijdens het Blokfluitfeest van Crescendo. | Foto: pr. Foto: pr.

Basisschoolleerlingen spelen sterren van de hemel op blokfluitfeest

Verenigingen Sassenheim

Sassenheim • Alle leerlingen van de groepen 4 van de vijf basisscholen van Sassenheim (de Rank, de Startbaan, het Bolwerk, de Springplank en de Overplaats) speelden op vrijdag 7 april mee op het blokfluitconcert van Crescendo. Voor de gelegenheid leerden ze in drie muzieklessen een aantal noten en een blokfluitlied, dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven was.

Dirigeren

Het Aspirantenorkest, onder leiding van Sophie Graven, opende het concert. In dit orkest van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim spelen kinderen die één jaar les hebben. Het orkest speelde een aantal vrolijke liedjes. De blokfluiters, die er al helemaal klaar voor zaten, deden vrolijk mee. Velen bewogen mee op de muziek, en sommigen deden zelfs alsof ze aan het dirigeren waren.

'Maak een vrolijk geluid'

Hierna was het de beurt aan de leerlingen van de groepen 4. Zij hadden het lied 'Maak een vrolijk geluid' ingestudeerd en zongen dit uit volle borst. Sophie Graven begeleidde het levendige stuk op de piano.

De leerlingen Algemene Muzikale Vorming (AMV) waren ook van de partij. Dit zijn kinderen die bij Crescendo onder andere leren blokfluit spelen, ritmes herkennen en samen spelen. Onder leiding van Moniek Schippers speelden zij verschillende bekende en minder bekende liedjes.

Startersorkest

Daarna nam het Crescendo's Startersorkest plaats op het podium. Erik Waerts dirigeerde een paar vrolijke stukken. Tussen de muziek door presenteerde hij alle instrumenten uit het harmonieorkest, van een saxofoon tot een trompet en van een klarinet tot het drumstel.

Na een paar liedjes van het Startersorkest mochten de kinderen meespelen op hun blokfluit. Het muziekstuk dat ze lieten horen heette toepasselijk 'Blokfluitfeest'. De concentratie en het enthousiasme was van de gezichten af te lezen. Het lied werd zelfs een tweede keer gespeeld, zodat de ouders rond konden lopen en foto's van dichterbij konden maken.

Na het concert, dat mede mogelijk gemaakt is door een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen, kregen de kinderen nog één keer een daverend applaus.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant