Logo deteylinger.nl
In kampeerhoeve Koole werden de zaterdag en zondag grotendeels gevuld met het perfectioneren van de twee op het WMC te spelen marsen. | Foto: pr.
In kampeerhoeve Koole werden de zaterdag en zondag grotendeels gevuld met het perfectioneren van de twee op het WMC te spelen marsen. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Werkweekend St. Cecilia ter voorbereiding op WMC

  Verenigingen

Voorhout n De drumfanfare van muziekvereniging St. Cecilia organiseerde afgelopen weekend een werkweekend voor haar leden. In het Zuid-Hollandse Noorden werden de puntjes op de i gezet voor het aankomende optreden op het Wereld Muziek Concours (WMC).

Op zondag 16 juli neemt drumfanfare St. Cecilia voor het eerst deel aan het WMC in Kerkrade en de voorbereidingen daarvoor zijn al een tijdje bezig. Zo heeft St. Cecilia op 27 mei deelgenomen aan een Pre WMC-concours in Klundert. Het afgelopen weekend is eveneens benut ter voorbereiding op dit event.

Al voor de achttiende maal in het bestaan van de drumfanfare werd het jaarlijkse werkweekend georganiseerd: een weekend waarin druk wordt geoefend met muziek maken en exerceren. Dit jaar vond het werkweekend plaats in kampeerhoeve Koole in Noorden. Naast de kampeerhoeve ligt een groot grasveld, dat door St. Cecilia werd gebruikt om de omstandigheden zoveel mogelijk gelijk te maken aan die van het WMC. Zo was het te lopen parcours tot in detail uitgezet.

In kampeerhoeve Koole werden de zaterdag en zondag grotendeels gevuld met het perfectioneren van de twee op het WMC te spelen marsen en het netjes tegelijkertijd marcheren en exerceren. De instructeurs van de drumfanfare, Iwan Wiering, Marco van der Plas en Paul Does, zorgden er gezamenlijk voor dat de vele uren goed werden besteed. Gelukkig was er ook genoeg tijd ingepland voor vermaak en teambuilding, want er werden verschillende spellen georganiseerd, waaronder een Pubquiz.

Het weer (toch geen onbelangrijke factor) was zeker niet slecht te noemen, al zorgde de brandend hete zon wel voor veel zweetdruppels. Op zondagmiddag stapte de grote groep muzikanten, moe maar voldaan, met zijn allen weer in de auto op weg naar Voorhout. Dankzij de inspanning en inzet van alle leden heeft drumfanfare St. Cecilia dit weekend weer een stap gezet richting een mooi optreden op het aankomende WMC.

Meer berichten