Welzijnsadviseur Marja Ruigrok en Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, hebben zin in het Vrijetijd Festival.  | Foto: Marieke Voorn
Welzijnsadviseur Marja Ruigrok en Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, hebben zin in het Vrijetijd Festival. | Foto: Marieke Voorn

Vrijetijd festival terug op de agenda

Verenigingen Teylingen

Teylingen • Even was het van de agenda af, maar dit jaar is staat het er weer op: het Vrijetijd festival voor alle verenigingen in Teylingen. Zij presenteren zich op zaterdag 17 juni in Sassenheim in Park Rusthoff en op het sportcourt bij de bibliotheek.

Het moet zaterdag het complete plaatje worden: harddraverij, blazen aan de haven én het Vrijetijd festival. Het is niet voor niets dat al deze activiteiten op dezelfde dag zijn, want daardoor is er veel publiek op de been, legt Marian Kofoed van Welzijn Teylingen uit. Ze is als adviseur vrijwillige inzet verantwoordelijk voor de organisatie. "Voorheen was het festival in september, maar op verzoek van de deelnemers is het nu voor de zomervakantie. In combinatie met de harddraverij en het treintje van de TOV hopen we veel mensen naar het park te krijgen."

Daar staan van 11.00 tot 16.00 uur 30 Teylingse verenigingen en stichtingen; van jeu de boules vereniging De Vaste Voet tot EHBO vereniging Voorhout en van badmintonclub Dynamo tot duikvereniging Het Onderwaterbos. Die laatste nemen hun watertank mee, zodat bezoekers een proefduik kunnen maken. Het is precies wat Kofoed de verenigingen heeft geadviseerd: "Laat mensen zien en ervaren wat je doet". Als voorbeeld noemt ze scouting Scojesa en scouting Tjarda. "Bij de zeeverkenners hebben ze een boot naast de kraam staan; bij de scouting kan je opblaasballen op het water lopen. Fantastisch toch?!"

In het park zijn er verder optredens van toneelvereniging Pankras, muziekverenigingen Adest en Crescendo en Up2Stage. De musicalgroep is ook bezig met de crowdfunding. Ook op het sportcourt bij de bibliotheek is veel te doen: voetbalvereniging Ter Leede, handbalvereniging Warmunda, de Sassenheimse Tennisvereniging (STV) en basketbalvereniging Forwodians.

IJsje voor kinderen

Speciaal voor kinderen is er een ijsje te verdienen als ze meedoen met vijf activiteiten. De deelnamekaarten worden op de basisscholen uitgedeeld. Ook wethouder Kees van Velzen doet bij de opening actief mee. Hij fietst om 11.00 uur langs activiteiten in het park op een duofiets van de Fietsmaatjes.

Kofoed heeft enorm veel zin in het festival. "Het is echt voor jong en oud. We willen iedereen enthousiasmeren, laten zien wat er allemaal in Teylingen mogelijk is. Het aanbod is enorm." Of ze zelf nog tijd heeft om ergens mee te doen, weet ze niet. "Al lijkt de workshop zelfverdediging mij wel echt heel leuk!"

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant