Logo deteylinger.nl
Voorhout

Inschrijfavond bij jeugdschaakvereniging de Vrijpionnen

  Verenigingen

Voorhout • De jeugdschaakvereniging van de Bollenstreek, de Vrijpionnen uit Voorhout, geeft al ruim 35 jaar schaakles aan de jeugd. Zij doet dat wekelijks op donderdagavond in jeugdcentrum De Spelewey aan de Breugelhof 8 in Voorhout. De vereniging biedt schaaklessen aan, onder leiding van bekwame instructeurs, op vijf verschillende niveaus. Het eerst niveau, stap 1, is bedoeld voor kinderen, die (bijna) nog niets van de schaakregels weten. Er wordt lesgegeven in kleine groepen van maximaal 10 kinderen. Elke groep staat onder leiding van twee instructeurs, zodat iedereen volop de aandacht krijgt. De inschrijfavond is op donderdag 24 augustus. 

Het nieuwe seizoen van De Vrijpionnen start op 31 augustus. De beginners krijgen les van 18.45 tot 20.00 uur. De theorielessen worden aan het einde van het seizoen afgesloten met een officieel examen, afgenomen door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. De minimum leeftijd van inschrijven is 7 jaar. Zodra alle schaakregels zijn behandeld, start de Pionnencompetitie ( binnen de clubtijden), waarin de schakers meteen het geleerde in praktijk kunnen brengen.

Toernooien

Maar De Vrijpionnen doet nog veel meer dan alleen de clubavond. Driemaal per seizoen organiseert De Vrijpionnen een toernooi voor de leden van de schaakclub. Ook is er bijna elke maand een Grand-Prix toernooi. Dat zijn toernooien, waaraan elke keer zo'n 100 kinderen uit Leiden en omgeving deelnemen en waar geschaakt wordt tegen kinderen van de zelfde speelsterkte. Een van die GP toernooien is in Voorhout.

Je kunt al schaken en wil daar verder mee? Geen probleem, dan kan je je ook bij ons aanmelden om alleen mee te doen aan een van onze competities. Ook ouderen zijn van harte welkom, om mee te spelen in de Top competitie, samen met onze oudere jeugdleden en instructeurs.

Aanmelden

Wie enthousiast is geworden kan contact opnemen met Trudy Langeveld ( secretaris@vrijpionnen.nl ) of kijken op de website : www.vrijpionnen.nl, waar je ook het inschrijfformulier vind bij: Ik wil……leren schaken.

Natuurlijk kan je ook naar onze inschrijfavond komen, om kennis te komen maken met de vereniging, op donderdag 24 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur in Jeugdcentrum De Spelewey, Breughelhof 8 in Voorhout. 

Meer berichten