Ab Koomen krijgt een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Carla Breuer tijdens de carnavalsmis van de Bokken. | Foto: archief
Ab Koomen krijgt een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Carla Breuer tijdens de carnavalsmis van de Bokken. | Foto: archief Foto: Peter Schipper

Oprichter van carnavalsvereniging De Bokken overleden

Verenigingen Voorhout

Voorhout •  Ab Koomen, één van de oprichters van de Carnavalsvereniging de Bokken is afgelopen dinsdag 1 augustus overleden.

Wie Carnavalsvereniging De Bokken zegt, zegt Ab Koomen. In het tweede carnavalsjaar werd Ab samen met Paula Wassenaar gekozen tot Prins en Prinses. Onder de naam Prins Abbes zwaaide hij met de scepter over het grote Bokkenrijk. In de daarop volgende jaren ontwikkelde Ab zich als grote organisator, inspirator, creatieveling, motivator, enthousiasteling binnen de vereniging. Niet voor niets werd hij daarom al snel gekozen in het bestuur waar hij decennia in heeft gezeten. Het huis van Ab aan de Engelselaan diende als vergaderruimte voor vele bijeenkomsten van diverse commissies van de vereniging.

Koomen werd bij het 33-jarig bestaan van de Bokken benoemd tot erelid en bij het 44-jarig bestaan van de vereniging tot 'Grote Bok'. Vorig jaar werd bij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau tijdens de carnavalsmis. De Voorhouter was ook jarenlang vrijwilliger bij voetbalvereniging Foreholte. 

Koomen was al enige tijd ziek. De uitvaart was afgelopen zaterdag in de Bartholomeuskerk. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant